Na Filmskom marketu (Marché du Film) predstojećeg Kanskog filmskog festivala biće predstavljen i jedan srpski projekat u nastajanju. U pitanju je nova režija Filipa Kovačevića („Inkarnacija“), distopijska naučno-fantastična priča „Absolution“, koja je pod naslovom „Deca bogova“ podržana 2021. godine od strane Filmskog centra Srbije na Konkursu za sufinansiranjeproizvodnje domaćih dugometražnih igranih filmova.

Projekat za ovaj film u nastajnju je uvršten u prestižnu platformu „Frontières“ za žanrovski naglašene projekte, koja se u Kanu organizuje u saradnji sa Međunarodnim filmskim festivalom Fantasia. „Frontières“ će ove godine filmskim profesionlacima u Kanu prezentovati četrnaest projekata (podeljenih u dve grupe) i održaće se od 20. do 21. maja 2023. godine.

Povezana vest:  I Robert Patinson je nesiguran u svoj izgled

Kovačevićev projekat se nalazi u selekciji „Dokaz koncepta“  („Proof of Concept“) u kojoj joj je okupljeno sedam  projekata u poodmakloj fazi prikupljanja sredstava za produkciju.  Učesnici ove selekcije će 20. maja predstaviti svoje projekte budućim potencijalnim partnerima: producentima, agentima prodaje i disitributerima.

„Absolution“ produciraju Filip Kovačević, Đorđe Stanković i Vukota Antunović (Void Pictures). „Varajeti“ je početkom meseca obzanio da će u filmu glumiti kanadska glumica srpskog porekla Nina Kiri, proslavljena ulogom Alme u popularnoj i nagrađivanoj seriji „Sluškinjina priča“.

Povezana vest:  Met Dejmon: Holivud mora da učini mnoge više za podršku raznolikosti

Radnja filma je smeštena u daleku budućnost, u usamljenu naseobinu okruženu nemilosrdnom pustinjom. Maloborni preživeli su u teškoj situaciji, na samoj granici opstanka. Ali, stvari počinju da se menjaju iz korena kada mladi lovac u zakopanoj kapsuli pronađe misterioznu ženu čija sećanja – možda – kriju put ka spasenju.

„Absolution“ je koprodukcija Srbije sa Crnom Gorom i Bosnom i Hercegovinom, a nastaje uz podršku Filmskog centra Srbije i Telekoma. Planirano je da snimanje filma počne na jesen 2024. godine.

Povezana vest:  Natali Portman dobila ćerku

Foto: Dimitrije Miljuš