Još jedan domaći klasik koji je digitalno restaurisan, u odeljenju za digitalnu restauraciju Jugoslovenske kinoteke, u okviru projekta A1 Kinoteka, film „Za sad bez dobrog naslova“,  u režiji Srđana Karanovića (1988, Centar film), biće premijerno i besplatno prikazan 24. aprila u Jugoslovenskoj kinoteci u Uzun Mirkovoj ulici (u Sali Makavejev) u terminu od 18:00 i 20:30 časova, a svi oni koji ne budu u prilici da film pogledaju u bioskopskoj sali to će moći da urade online na Facebook stranicama Jugoslovenske kinoteke i A1 Srbija od 20:30 časova.

Povezana vest:  Skarlet Johanson ostvarila najveću zaradu u boks ofisu 2016.

Film „Za sada bez dobrog naslova“ je svojevrstan dokument 80-ih godina prošlog veka. Film oslikava porast nacionalizma u tadašnjoj Jugoslaviji, napetosti između Srba i Albanaca na Kosovu, kao i naglo prekinutu ljubav kosovskog Srbina i Albanke usled religijskih razlika, kao i razlika u tradiciji i mentalitetu, a pre svega kao posledicu političke situacije. Originalan rediteljski pristup kombinuje elemente igranog i dokumentarnog filma trudeći se da na ironičan način prikaže besimisao koji nacionalizam nosi sa sobom.

Povezana vest:  Meril Strip u ulozi veštice

Režiju i scenario potpisuje Srđan Karanović, jedan od najznačajnijih reditelja 70-ih i 80-ih godina prošlog veka sa ovih prostora, dok glavne i druge uloge u filmu tumače – Mira Furlan, Mira Banjac, Đuza Stojiljković, Eva Ras, Branko Cvejić, Josif Tatić, Meto Jovanovski, Sonja Jačevska, Čedomir Orobabić, Boro Begović, Jelica Sretenović, Mladen Andrejević, Nada Gešovska, Kiro Ćortošev i drugi. Deo ekipe filma čine neki od najznačajnijih stvaralaca sedme umetnosti – muziku potpisuje Zoran Simjanović, a fotografiju Božidar Bota Nikolić.

Povezana vest:  Holivudske zvezde se žale na turiste koji remete njihov mir

Film „Za sada bez dobrog naslova“ je 29. film koji je digitalno restaurisan u okviru projekta A1 Kinoteka. Projekat A1 Kinoteka se sprovodi od 2017. godine i ima za cilj da očuva filmska ostvarenja kroz digitalnu restauraciju i da omogući njihovo dalje prikazivanje.

Foto:  Centar film