angelina-jolie-2Džejms Kameron je reditelj, a Anđelina Žoli  Kleopatra u 3D filmu u egipatskoj kraljici

 

Slavni reditelj Džejms Kameron (James Cameron) trenutno vodi pregovore za snimanje 3D filma o kraljici Egipta, Kleopatri. Kao što se i ranije špekulisalo, uloga vladarke najverovatnije će pripasti nikom drugom do Anđelini Žoli (Angelina Jolie).

Kameron pregovara s kućom Sony Pictures i po svemu sudeći upravo on će biti reditelj filma nazvanog „Kraljica Nila“ (Queen Of The Nile).

Povezana vest:  Filmovi sa Berlinala koje ćemo gledati na 46. FEST-u

Predsednica kuće Sony Pictures navodno je odlučila da ubrza pregovore o početku snimanja filma, jer je, kako navodi Daily Telegraph, scenarista Brajan Helgelend (Brian Helgeland) napisao briljantnu stvar o tome šta su sve „Rimljani otuđili Egiptu“.

Filmski producent Skot (Scot) Rudin otkupio je prava Stejš Šifer (Stacy Schiff), autorke biografije kraljice Kleopatre.

Povezana vest:  Švarci i Stalone u novom filmu Mikaela Hafstroma "The Tomb"

Po svemu sudeći, afričku kraljicu uteloviće slavna Anđelina Žoli, iako su mnogi protiv toga. Naime, najava da bi ona mogla da utelovi Kleopatru uzbudila je duhove dela crne populacije, koji smatraju da ne treba dozvoliti da belkinja ponovo glumi Kleopatru.

Podsećamo, 1963. godine Kleopatru je glumila legendarna Eliazabet Tejlor (Elizabeth Taylor), a njen suprug Ričarad Barton (Richard Burton) glumio je ratnika Marca Antonyja.

Povezana vest:  Val Kilmer odbija lečenje iz verskih razloga

Navodno, Kleopatrinu ljubav života, Antonyja, u novom 3D filmu glumiće Brad Pitt.