Američke tragedije pretočena u filmove

when_the_levees_brokeSteven Spielberg će kao izvršni producent sudelovati u stvaranju dokumentarca od 6 epizoda o obnovi uništenih zgrada Svetskog trgovinskog centra u Nju Jorku. Serijal će biti emitovan tokom sledeće godine na Science Channelu. Uz pomoć 3D kamera i kompjutera rekonstruiraće se srušene zgrade, a istražiće se i kako obnova WTC-a utiče na svakodnevni život stanovnika Velike Jabuke. 
A Spike Lee se opet bavi uraganom Katrina. 2006. je snimio dokumentarac u trajanju od četiri sata „Kad su brane popustile: Rekvijum u četiri čina“ koji se bavio Katrinom i katastrofalnom reakcijom američkih vlasti, a film je dobio brojne pohvale i 3 Emmyja. Sada Spike planira nastavak u kome će istražiti nove aspekte priče, a želi i opet da posetiti junake filma i proveri šta se u međuvremenu promenilo. 
I dok prezauzeti Spielberg veroatno samo „pozajmljuje svoje ime“ za film, a u stvari neće previše učestvovati u njegovom stvaranju – za Spikea Leeja je sigurni da će se angažovati oko stvaranja filma i kritikovanja vlasti. 

Povezana vest:  Spilberg se okreće rimejkovima?