radivoje_korac_film

Snimljena poslednje scena filma o Radivoju Koraću

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić prisustvovao je danas snimanju poslednje scene filma o legendarnom košarkašu Radivoju Koraću, a to delo će, prema rečima Dačića, postati deo istorije i podsetiti nove generacije na velika imena domaćeg sporta.

“Posle projekta ‘Montevideo, Bog te video’, videli smo da se o nama može napraviti pozitivan film, koji izgleda kao neki pogled unazad, ka pravim vrednostima iz prošlosti“, izjavio je Dačić novinarima.

Povezana vest:  Potvrđeno snimanje nastavka filma "Sin City"

Ovaj film će ostaviti značajnog traga, jer je Korać veliko ime domaćeg sporta, ali i društva i države, a malo ko je, osim sportske strane, sagledavao i druge strane njegove ličnosti, naveo je ministar.

On je ocenio da mlade generacije sigurno ne pamte Koraća i imaju neke nove favorite na košarkaškim terenima, i zato ih treba podsetiti na ovog sportistu koji je na jednoj utakmici postigao 99 koševa.

Dačić je čestitao celoj ekipi na projektu, koji, kako je kazao,  nadilazi kinematografske potrebe i pobude, a izuzetno je važan za državu, društvo i narod u celini.

Povezana vest:  Drama oko Praskozorja, Kellan i Ashley besni zbog honorara

“Podržavam projekat jer smatram da je od neprocenjivog značaja. Ovo su projekti koji ostaju u istoriji i za buduće generacije, da ih podseti kakva su bila velika imena našeg sporta u prošlosti“, zaključio je Dačić.

Glumac Vlada Aleksić je istakao da za njega tumačenje naslovne uloge predstavlja veliku čast, ali i odgovornost.

Cela ekipa i svi ljudi koji su uložili svoje znanje i iskustvo u ovaj film veruju da će se to na kraju i videti, rekao je Aleksić i dodao da je to mali, ali vrlo iskren film koji će se dopasti ljudima.

Povezana vest:  Film Dnevnik Diane Budisavljević otvoriće 6. izdanje festivala “Valjevski filmski susreti”

Producent Marko Paljić je kazao da film sada ulazi u fazu montaže, a bioskopski život započeće u septembru.

On je naveo da će film imati redovnu bioskopsku distribuciju, a biće prikazivan i u inostranstvu.