veseli_velickovic

EVROLIGA

Partizan izgubio od Real Madrida

 

Košarkaši Partizana izgubili su večeras u Beogradu od Real Madrida sa 55:61 (12:15, 6:18, 18:11, 20:17), u petom kolu takmičenja u Grupi G Top 16 Evrolige.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Ante Tomić sa 21 poenom, dok je u ekipi crno-belih Jan Veseli postigao 15, a Rasko Katić 14 poena.

Real Madrid je odlično počeo utakmicu u prepunoj „Beogradskoj areni“. Poveli su sa 14:10 i završili prvu četvrtinu sa vođstvom od 15:12.

Povezana vest:  Maljković: Hajde jednom i Španiju da dobijemo

U nastavku su pojačali tempo i serijom od 16:4 stigli do ubedljivog vođstva od 31:16. Činilo se da igrači Partizana imaju previše respekta prema protivniku, da ne koriste šanse, ali i da su nesigurni naročito u šutu za tri poena, jer u prve dve četvrtine nijednom nisu uspeli da pogode.

U drugom poluvremenu situacija ne terenu se promenila. Crno-beli su uzvratili na isti način. Serijom od 16:1 uspeli su da izjednače na 34:34 i učine meč zanimljivijim. Košarkaši Reala su se vratili meč serijom od 8:2 i uspeli da zadrže prednosti i posle treće četvrtine (44:36).

Povezana vest:  NBA VESTI, Njujork bolji od Bostona, Majami siguran u Dalasu

Partizan je odlično odigrao u nastavku i uspeo da održi rezultatsku ravnotežu. Preokrenuo je rezultat na 49:48 i četiri minuta pre kraja imao najveću prednost od 51:48.

Real Madrid je 39 sekundi pre kraja poveo sa 59:56, ali je zatim Jan Vesli promašio šut za tri poena, a Dušan Kecman napravio faul u napadu.

Španci su iskoristili šansu i osvojili bodove u ovom meču, čime su obezbedili plasman u nastavku takmičenja u Evroligi.

Povezana vest:  Zvezdini juniori na završnom turniru Evrolige

U Grupi G Real je zabeležio pet pobeda, a Partizan pet poraza.

Naredni meč Partizan će igrati 3. marta u Turskoj, protiv Efesa.