milan macvan hmfEVROKUP

Prvi poraz Hemofarma u Evropi

 

U utakmici trećeg kola B grupe Evrokupa za košarkaše vršački Hemofarm je večeras izgubio u Getingenu od istoimenog nemačkog predstavnika sa 68:57 (20:13, 12:15, 19:21, 17:8).

Mec je odigran u dvorani „Lokhale“ pred oko 2.000 gledalaca, a sudili su Taurino (Italija), Kovalski (Poljska) i Šemeš (Izrael).

Getingen: Skot 16, Kulavik 14, Mekam 12, Vaselovski, Dejl 2, Tencer, Miks, Kul, Bun 7, Anderson 17, Rafington, Adler.

Povezana vest:  Studentska selekcija Srbije otputovala u Šenžen na 26. Letnju univerzijadu

Hemofarm: Pavković 6, Mitrović, Božović 3, Šutalo 14, Mačvan 16, Savović 8, Borisov 2, Knežević 4, Petrović, Džordan, Maraš 4, Anđušić.

Vrščani su zaređali sa porazima. Nakon iznenađujućeg gubitka bodova protiv „fenjeraša“ Crvene zvezde u devetom kolu regionalne NLB lige, veceras je Hemofarmu uzeo „meru“ sasvim prosečan nemački tim.

Izabranici trenera Željka Lukajića pružili su još jednu slabu partiju sa malo ispoljene borbenosti i agresivnosti na terenu, a ponovo se pokazalo da je Hemofarm napadačka ekipa kojoj šanse za trijumf značajno padaju kada se utakmica svede na mali broj poena.

Povezana vest:  Bjelica i Bogdanović po osam poena u pobedi Sakramenta

Hemofarm je očajno odigrao poslednji period igre, tokom kojeg je u koš rivala ubacio samo osam poena, pa i ne čudi što su se na kraju radovali košarkaši Getingena.

Domaći tim nije prikazao ništa specijalno u večerašnjem okršaju. Da Nemci nisu nikakav bauk najbolje pokazuje frapantan podatak da je njihova prva petorka postigla čak 66 od ukupno 68 poena Getingena.

Povezana vest:  Milojević: Važna pobeda u Subotici

Američki internacionalci Dvejn Anderson sa 17 i Majk Skot sa 16 ubačenih poena dali su najveći doprinos veoma bitnoj pobedi nemačkog predstavnika.

U poraženoj ekipi istakli su se Milan Mačvan sa 16 i ove sezone standardno dobri Marko Šutalo sa 14 postignutih poena.