Svake godine, 30. avgusta, obeležava se Međunarodni dan nestalih osoba. Cilj tog dana je podizanje svesti javnosti i iskazivanje solidarnosti sa žrtvama putem različitih akcija na međunarodnom i nacionalnom nivou. Nestala osoba je svaka osoba koja je protivno svojoj volji ili prema svojoj volji napustila svoje uobičajeno okruženje, ako to nije u skladu sa njenim svakodnevnim navikama, ponašanjem, društvenim kontaktima ili profesionalnim aktivnostima.

Ovaj dan podseća javnost na važnost informacija o nestalim osobama. Porodice nestalih osoba imaju pravo da saznaju istinu o sudbini svojih najbližih, a društvo ima pravnu i moralnu obavezu da im pomogne u potrazi. Nažalost, sve češće nestanak osoba, posebno dece, povezan je sa organizovanim kriminalom trgovine ljudima.

Tim povodom, film „Zvuk slobode“ će se prikazivati u bioskopima širom zemlje od četvrtka, 31. avgusta, putem distribucije Blitz filma. Ovaj film se temelji na neverovatnoj istinitoj priči koja otkriva surovost trgovine decom.

Povezana vest:  Robert Patinson: Medije ne možete da pobedite

Cilj ovog filma je da osvetli globalni pokret za okončanje trgovine maloletnicima putem njegove uspešne distribucije širom sveta. „Zvuk slobode“, produciran od strane kompanije Angel Studios, postao je ozbiljan konkurent velikim holivudskim blokbasterima u američkim bioskopima. Film je do sada zaradio više od 180 miliona dolara i osvojio publiku širom Amerike, postepeno osvajajući svetske bioskope.


20
Trgovina ljudima je jedan od velikih globalnih problema koji krši osnovna ljudska prava, integritet i zdravlje miliona ljudi širom sveta. Prema podacima Ujedinjenih nacija, deca čine gotovo trećinu žrtava trgovine ljudima širom sveta.

U filmu „Zvuk slobode“, federalni agent spašava dečaka od trgovaca ljudima, ali njegova sestra ostaje zarobljena.
Agent se upušta u opasnu misiju, rizikujući sopstveni život kako bi je oslobodio od strašne sudbine.

Povezana vest:  Trejler za SF film „The Box”

Glavnu ulogu u filmu tumači poznati glumac Džim Kavisel (poznat po ulozi Isusa Hrista u filmu „Pasija“), a film je režirao Alehandro Monteverde. Film je do sada zaradio preko 180 miliona dolara i osvojio publiku širom Amerike, polako osvajajući svetske bioskope. Širenje globalne svesti o užasnim stvarnostima trgovine decom zahteva pričanje priča poput ove. Pripovedači su ti koji promovišu promene.

„Verujem da kao društvo moramo biti svesni strahota trgovine decom, i moj poziv je bio da iskoristimo moć filmske umetnosti kako bismo uneli svetlo, poeziju i nadu u tu najmračniju stranu ljudske prirode – i sve to upakovali u neverovatnu, svetski promenjujuću odiseju jednog čoveka“, izjavio je reditelj filma Alehandro Monteverde prilikom premijere.

Povezana vest:  Predstavljen kompletan program 22. Festivala evropskog filma Palić

Zašto morate pogledati „Zvuk slobode“:

  1. Film „Zvuk slobode“ je zasnovan naneverovatnoj istinitoj pričio agentu američke vlade koji napušta svoj posao da bi se posvetio spašavanju dece od globalnih trgovaca decom.
  2. Film ima ocenu od99%od publike na Rotten Tomatoes platformi za prikupljanje recenzija.
  3. Jim Caviezel, najpoznatiji po ulozi Isusa Hrista u filmu „Pasija“, igra glavnu ulogu – agenta Tima Balljarda.
  4. „Zvuk slobode“ je takođe prvi nezavisni film nakon pandemije koji je prešao prag od100 miliona dolarana američkom tržištu.
  5. Cilj ovog filma je da osvetli globalni pokret za okončanje trgovine maloletnicima putem uspešne distribucije filma širom sveta.