Sumrak saga Pomracenje .,

Poslednjem vladaru vetrova pet Zlatnih malina

 

Akciona fantazija „Poslednji vladar vetrova“ dobila je pet Zlatnih malina, najnepoželjnijih holivudskih nagrada pošto se dodeljuju najgorim ostvarenjima. Dobitnici Zlatnih malina se proglašavaju dan uoči ceremonije uručenja Oskara kao parodija na nagrade američke filmske akademije.

„Poslednji vladar vetrova“ dobio ih je kao najgori film, a režiser M. Najt Šjamalan za režiju i za scenario, javile su agencije. Taj film je doneo „nagradu“ i za najgoru epizodu Džeksonu Ratbonu a organizartori su mu u „zasluge“ uračunali i rolu u „Sumrak sagi: Pomračnju“.

Povezana vest:  Danas postavljen kamen temeljac novog doma kulture u Ravnom Selu

„Poslednji vladar vetrova“ je dobio i specijalnu Zlatnu malinu za najgore korišćenje 3D tehnologije: „Da čoveku ispadnu oči“, naveli su organizatori u obrazloženju. „Seks i grad 2“ „zaradio je tri Zlatne maline: prva je za najgoru žensku ulogu koje dele Sara Džesika Parker, Kim Katral, Kristin Dejvis i Sintija Nikson.

Dobio je Zlatnu malinu i za najgori glumački ansambl i u kategoriji najgori prednastavak/rimejk/nastavak. Ešton Kučer je proglašen za najgoreg glumca za role u filmovima „Slatkiš i ubica“ i „Dan zaljubljenih“, a Džesika Alba je proglašena za najgoru glumicu u epizodnim ostvarenjima, zahvaljujući ulogama u četiri filma, „Ubica u meni“, „Upoznajte male Fokerove“, „Mačeta“ i „Dan zaljubljenih“.

Povezana vest:  Kraj holivudskih superprodukcija?

Zlatne maline, ustanovljene 1981, dodeljuju novinari, ljubitelji filma i profesionalci filmske industrije.