Alex_Ferguson

Posle 24 godine na klupi Mančestera Ferguson razmišlja o odlasku

 

Menadžer Mančester Junajteda Aleks Ferguson mogao bi da se povuč sa klupe “crvenih đavola” na kraju ove sezone ukoliko osvoji titulu engleskog prvaka, piše u nedelju Miror. Tabloid sa Ostrva navodi da će 69-godišnji škotski stručnjak razgovarati sa porodicom o svojoj budućnosti ako na Old Traford ove sezone donese rekordnu 19. titulu. Ferguson je navodno za cilj postavio prestizanje Liverpula, koji kao i Junajted, ima 18 engleskih naslova. Ako uspe da dovede klub na samostalno prvo mesto istorijske liste, dugovečni trener će biti spreman za napuštanje klupe na kojoj neprekidno sedi od 1986. godine.

Povezana vest:  Fulamu sva tri boda protiv Njukasla

Miror piše da je Fergusona upravo supruga Keti nagovorila da se predomisli kad je 2002. nameravao da ode u penziju. Zato ne čudi što će pre nove moguće odluke o penzionisanju konsultovati članove najuže porodice.

Iako je nekoliko puta poslednjih godina izjavljivao da će ostati na menadžerskom mestu u Junajtedu dokle god ga bude služilo zdravlje, moguće je da će se ipak povući i ranije. Ferguson je ranije ove sezone prestigao legendarnog menadžera Mata Busbija po dužini boravka na klupi Junajteda. Klub sa Old Traforda je u 25 godina mandata vodio do 11 titula u Premijer ligi, pet u FA Kupu, četiri u Liga kupu, zatim do dve Lige šampiona, te po jednog Kupa pobednika kupova, evropskog Super kupa, Interkontinentalnog kupa, kao i naslova svetskog klupskog prvaka.

Povezana vest:  Lajonel Mesi: Argentina mora početi da pobeđuje!