MovieTape

Konkurs za prijem radova za Bosi fest 2011

Konkurs za prijem radova za Beogradski internacionalni filmski festival osoba sa invaliditetom (Bosi fest 2011) biće otvoren do 28. marta, a rezultati selekcije će biti objavljeni 20. aprila, najavili su organizatori.

Bosi fest, koji će imati takmičarski i revijalni deo, biće održan od 3. do 5. juna u Domu omladine Beograd. Podnaslov ovogodišnjeg festivala je „Pogled, pokret, život“, a teme festivala su kultura,

Povezana vest:  Policija uhapsila provalnika u kući Sandre Bulok

sport, turizam, obrazovanje, rad i život osoba sa invaliditetom.

Na Konkurs se mogu prijaviti autori igranih i dokumentarnih filmova na temu osoba sa invaliditetom na engleskom jeziku ili sa srpskim ili engleskim titlom, a filmovi ne mogu da budu duži od 90 minuta.

Jedan od uslova za Konkurs jeste i da je rad produciran u prethodnih pet godina, a svi video zapisi moraju da budu u DVD formatu.

Povezana vest:  Kevin Kostner možda u Supermenu

Pored filma, na Konkurs je potrebno poslati i sinopsis ili tekstualno objašnjenje dela, biografiju autora s fotografijom i podatke autora filma, a zainteresovani radove mogu slati na adresu Bosi festa (Masarikova 5) sa naznakom „Za konkurs Bosi fest“.

Na festivalu će biti dodeljene nagrade za najbolji film, režiju, scenario kao i nagrada publike.

Festival, koji organzuje informativni centar za hendikepirana lica u Srbiji Hendi Centar „Koloseum“, podržali su Ministarstvo rada i socijalne politike Srbije, Gradska uprava Beograda, Sekretarijat za kulturu, Savetodavno telo OSI pri Kabinetu gradonačelnika Beograda, opštine Stari grad i Vračar.

Povezana vest:  FAN ART KONKURS - NACRTAJ ALITU

Festival, pored umetničkih sadržaja želi ne samo da prikaže svakodnevna iskustva osoba sa invaliditetom, odnos javnog mnjenja, socijalni i ekonomski položaj u kome se nalaze kao manjinska ili marginalizovana grupa, već i da kroz razmenu informacija podstakne na

implementaciju primera uspešne prakse međunarodne zajednice i institucija u prevazilaženju društvene ekskluzije.