Film „Telenovela: Sivo u koloru“ reditelja Filipa Martinovića biće prikazan u sredu, 27. decembra u 20 časova u Dvorani Kulturnog centra Beograda i u četvrtak, 28. decembra u 19 časova u Kulturnom centru Novog Sada.

Projekcija filma biće održana u okviru prvog izdanja manifestacije DokZima – Smotre dokumentarnog filma nastale sa ciljem da promoviše skriveni svet domaćeg dokumentarnog filma i da širu publiku vrati u bioskop. Nakon projekcija u Beogradu i Novom Sadu biće održan razgovor sa autorom.

Povezana vest:  Dodeljene Zlatne maline za najgori film

Radnja filma prati priču Filipa koji je rođen u Beogradu, a odrastao u Barseloni. Filip postavlja sebi jedno, na prvi pogled, jednostavno pitanje – odakle sam? U potrazi za odgovorima, zajedno sa Ašom, Etiopljankom čija je prošlost još komplikovanija od njegove, odlutaće na daleka mesta na kojima im se priviđaju scene iz španskih serija.

Povezana vest:  Srpska kinematografija na festivalu u Kanu

Filip Martinović je osnivač producentske kuće GULU GULU Presenta čiji je rad prvenstveno usmeren na kreativne dokumentarce i hibridne forme.

Ostvarenja koja su tokom decembra prikazana u okviru smotre DokZima su filmovi „Flašaroši“ autora Nemanje Vojinovića, „Prizvan i pozvan“ Srđe Vuča i Luke Papića, „Srećna Nova, Jivu“ Mladena Kovačevića. Ova ostvarenja, uz film „Telenovela: Sivo u koloru“ su prikazana na važnim svetskim festivalima i postigli ogromne uspehe. Pored domaćih festivala poput BELDOCS-a, Festivala Slobodna zona, bioskopska distribucija ovih filmova je svedena na minimum.

Povezana vest:  "True Grit" - najgledaniji film braće Koen

DokZima se realizuje u produkciji filmske kuće Set Sail Filma, u saradnji sa udruženjem dokumentarista DokSrbija, a uz podršku Ministarstva kulture Republike Srbije.

Trejler filma „Telenovela: Sivo u koloru“: https://vimeo.com/643879278?share=copy

Foto: Promo