Montevideo, Bog te video

Montevideo u Bosni i Hercegovini

 

Film „Montevideo, Bog te video“ režisera Dragana Bjelogrlića počinje od danas da se prikazuje u Federaciji Bosne i Hercegovine u Mostaru i od sutra u Sarajevu, saopštio je producent „Intermedija netvork“ (Intermedia Network).

Producenti nisu naveli u koliko će se bioskopa prikazivati srpski film, ali je Radio Sarajevo pozivajući se na saopštenje „Art centra“ najavio da će sarajevska premijera biti uveče 4. marta u bioskopu „Miting point“ (Meeting), gde će se publici pokloniti Bjelogrlić sa delom ekipe.

Povezana vest:  Duhovita i nežna priča iz Italije: ČETIRI PUTA u Dvorani Kulturnog centra od 27. januara

U Mostaru koji nema nijedan bioskop, publika će videti „Montevideo“ u Hrvatskom domu „Herceg Stjepan Kosača“, koji organizuje prikazivanje zajedno sa Srpskim pjevačkim i kulturno-umjetničkim društvom „Gusle“. Bjelogrlić i deo ekipe će se večeras pokloniti i mostarskoj publici.

Priču o odlasku fudbalera reprezentacije Jugoslavije na Prvo svetsko prvenstvo u fudbalu 1930. godine u Urugvaju, prema podacima „Intermedija netvork“, „do sad je videlo više od 450 000 gledalaca“ u bioskopima u Srbiji.

Povezana vest:  Dačić na snimanju filma Koriolan

Kako se navodi, za strane državljane „Montevideo“ je titlovan na engleski jezik i može se pogledati u bioskopu „Ster“ u beogradskom tržnom centru „Delta siti“.