Od danas, 28. februara 2024., u bioskopima možete pogledati drugi deo ikoničnog filmskog spektakla „Dina: Drugi deo“, delo nagrađivanog filmskog reditelja Denisa Vilneva, u kome glavne uloge igraju najveća holivudska glumica mlađe generacije Zendaja i jedan od najtalentovanijih mladih glumaca Timoti Šalame.

Karte za film su bukvalno planule, sa preko sedam hiljada prodatih ulaznica pre otvaranja filma, oborivši rekord koji je do tada držala „Barbi“, prošlogodišnji neprevaziđeni hit studija Warner Bros. Dugoočekivani blokbaster, za koji je Kristofer Nolan, jedan od najboljih reditelja današnjice, izjavio da je savršen nastavak, „Dina: Drugi deo“, distribuira Blitz film i od danas ga ne propustite pogledati u najprestižnijim formatima: IMAX, 4DX i MX4D.

Povezana vest:  Kejdž i Renolds pozajmljuju glasove crtanim junacima

Ovo je drugi deo spektakla koji je oduševio publiku i kritiku 2021. godine, osvojivši čak šest Oskar nagrada.
„Dina: Drugi deo“ nastavlja priču iz prethodnog filma, ali je podiže na viši nivo pružajući potpuno novo iskustvo publici, sa još spektakularnijim vizurama i velikim akcijskim scenama, uz nove likove, veće avanture i istinski snažnu, emotivnu ljubavnu priču.

Povezana vest:  Dignut srpski logor na Krfu, u toku snimanje završnih scena filma „Kralj petar Prvi“

Pored Šalamea i Zendaje, u filmu igraju Rebeka Ferguson, Džoš Brolin i Ostin Batler , kao i Florens Pju i Dejv Batista, dobitnik Oskar nagrade Kristofer Voken, Stiven Mek Kinli Henderson, Lea Sedu, Stelan Skarsgard, Šarlot Rampling i oskarovac Havijer Bardem.

Vilnev je režirao film prema scenariju koji je napisao zajedno sa Džonom Spaitsom, baziranom na romanu Herberta. Ponovo je okupio kreativni tim sa prvog filma, uključujući i oskarovca Grega Frasera za direktora fotografije, nagrađenu producentkinju Patris Vermet, oskarovca Džoa Vokera za montažu, oskarovca Paula Lamberta za nadzor vizuelnih efekata i kostimografkinju Žaklin Vest . Muziku za film komponovao je neponovljivi oskarovac Hans Cimer.

Povezana vest:  Premijera filma "Burleska" u nedelju u 20:30 časova u Sava Centru

„Dina: Drugi deo“ u distribuciji Blitza možete pogledati od 28. februara, a ulaznice su u prodaji na blagajnama bioskopa ili online putem veb stranica.