BS_05916_1

Baletski nastup na premijeri “Crnog labuda“ u Narodnom pozorištu 9. marta

Svečana premijera „Crnog labuda“ 9. marta u Narodnom pozorištu biće otvorena baletskim nastupom solistkinje Narodnog pozorišta, Milice Jević, koja će pre projekcije u 19 časova izvesti jedan deo iz baleta „Crni labud“.

Osim što je najslavnije delo ruskog kompozitora Petra Iljiča Čajkovskog, „Labudovo jezero“ je i jedno od najpoznatijih dela u istoriji scenskih umetnosti, koje je inspirisalo i reditelja filma, Darena Aronovskog.

Film „Crni labud“ je 6 nedelja bio najuspešniji film u bioskopima širom sveta, dok je u sezoni dodele nagrada glavna glumica, Natali Portman, osvajala jedno po jedno priznanje. Na skorašnjoj dodeli Oskara Natali Portman nagrađena je Oskarom za najbolju glavnu žensku ulogu.

Povezana vest:  Publika proglasila Jesen samuraja najboljim domaćim filmom drugog Kosovo i Metohija međunarodnog filmskog festivala

BS_02453_1

„Crni labud“, novi film kultnog reditelja Darena Aronofskog, je priča o balerini Nini, čiji je život potpuno posvećen umetnosti. Umetnički direktor baletske trupe, Tomas Liroj, traži novu prima-balerinu za predstavu koja će otvoriti sezonu – „Labudovo jezero“. Nina je logičan izbor, ali balerina Lili, takođe privlači direktorovu pažnju. „Labudovo jezero“ je najzahtevnija plesna partitura klasičnog repertoara i zahteva protagoniskinju koja poseduje nevinost i ljupkost belog labuda, ali i prevrtljivost i aroganciju senzualnog crnog labuda.  Nina savršeno odgovara ulozi belog labuda, dok je Lili oličenje crnog labuda. Kako se odnos dve balerine se iz rivalstva pretvara u čudno prijateljstvo, Nina dolazi u dodir sa svojom mračnom stranom koja preti da je uništi.

Povezana vest:  Premijera filma ,, BEŽI MACO BEŽI ''27.marta u Domu omladine

Glavne uloge u ovom ostvarenju, osim  Natali Portman, tumače Mila Kunis, Vensan Kasel i Vinona Rajder.

Ova neobična akcija, prva takve vrste u našem gradu, organizovana je u saradnji sa Beogradskim festivalom igre i Narodnim pozorištem, a pod sloganom Umetnost podržava umetnost.

Ulaznice po ceni od 300, 400 i 500 dinara su dostupne na blagajni Narodnog pozorišta.

Povezana vest:  Gradski sekretar za kulturu podržao okupaciju "Zvezde"

„Crni labud“ će biti na redovnom bioskopskom repertoaru od 10. marta.

Trejler možete pogledati OVDE!