cinemania_2012

Jubilarna, 20. filmska revija Sinemanija od 24. do 31. oktobra
 
Jubilarna, 20. filmska revija Sinemanija biće održana od 24. do 31. oktobra u Beogradu i Novom Sadu, sa 22 premijerna naslova na ukupno 140 projekcija.
U oba grada program počinje projekcijom filma „Asteriks i Obeliks u Britaniji“ (3D), a reviju će zatvoriti najnoviji film o Džejmsu Bondu „Skyfall“, najavila je danas na konferenciji za novinare distributerska kompanija „Tak vižn“.
Program u Beogradu prvi put se seli iz „Sava centra“ (SC) u bioskop „Kolosej Multipleks“, dok je u Novom Sadu domaćin, kao i prošle godine, „Arena Sinepleks“.
Organizatori ističu da su dugo imali uspešnu saradnju sa SC, koja će se i ubuduće nastaviti sa različitim sadržajima, ali da su se sada opredelili za Kolosej zbog mogućnosti za trodimenzionalne projekcije i zbog opšteg kvaliteta slike i tona u tom multipleksu.
Kapacitet Koloseja, kako je procenjeno, biće dovoljan jer će se filmovi prikazivati paralelno u više sala i na većem broju projekcija.
Cena karata, međutim, biće više nego ranijih godina – 410 dinara, odnosno 420 plus dodatak za iznajmljivanje naočara za 3D filmove u Beogradu i 350 za 2D i 450 za 3D filmove u Novom Sadu.
Kao i do sada, Sinemanija će ponuditi najbolje evropske filmove, ostvarenja nezavisne produkcije i najveće holivudske blokbastere.
Film odabran za otvaranje – „Asteriks i Obeliks u Britaniji“ je komična avantura nastala po stripu, sa Žerarom Deparđeom i Eduarom Birom u glavnim ulogama.
Slede filmovi renomiranih reditelja, kao što su Sem Mendes, Lase Halstrom, Rob Koen, Dejvid Ajer, Vilijam Fridkin, Ben Aflek i drugi.
Među glumačkim zvezdama publika će videti Danijela Krejga, Havijera Bardema, Toma Hardija, Bredlija Kupera, Marion Kotijar, Džona Kjuzaka, Roberta Denira, Emu Votson, Brusa Vilisa, Amandu Sejfrid, Metju Mekkonahija, Nikolasa Kejdža…
Pažnju privlače i filmovi koji su bili zapaženi na velikim svetskim smotrama u Kanu, Veneciji, Torontu, kao što su „Bez zakona“, „Rust and Bone“, „Argo“.
Od 22 premijerna filma, 12 će biti prikazano samo na reviji i neće kasnije biti na redovnom repertoaru.
To su „Čarlijev svet“, „Gavran“, „Plagijator“, „Slobodni strelci“, „Hladna svetlost dana“, „Rust and Bone“, „Pusher“, „Kiler Džo“, „Nestala“, „Đavolji dvojnik“, „Selest i Džesi zauvek“ i „Ghost Rider: Duh osvete“.
Najnoviji film o Džejmsu Bondu „Skajfol“, sa Danijelom Krejgom u glavnoj ulozi, zatvoriće Sinemaniju 31.oktobra.
Krejg se vraća kao legendarni britanski tajni agent, u najvećoj filmskoj franšizi svih vremena. U ovom filmu Bondova lojalnost M biće pred velikim iskušenjima, kada se njena prošlost bude vratila da je progoni. MI6 biće napadnut i 007 mora da uništi pretnje, bez obzira na cenu i ličnu žrtvu.
Povezana vest:  Britanska vlada poziva na podršku razvoju domaćeg filma