Crni_labud_2

Film „Crni labud“ prikazan u Narodnom pozorištu

Film reditelja Darena Aronofskog „Crni labud“, posle premijere na nedavno završenom 39. Festu, prikazan je večeras u Narodnom pozorištu, čime je najavljena bioskopska distribucija ovog ostvarenja.

Pre projekcije na velikoj sceni nacionalnog teatra solistkinja Narodnog pozorišta Milica Jević izvela je deo iz baleta „Labudovo jezero“ Petra Iljiča Čajkovskog.

Povezana vest:  Džoni Dep okleva da igra Panča Vilju

Film „Crni labud“ je šest nedelja bio najuspešniji film u bioskopima širom sveta, a Natali Portman za naslovnu ulogu balerine Nine, čiji je život potpuno posvećen umetnosti, osvojila je nagradu Zlatni globus i Oskara za najbolju glavnu žensku ulogu.

U filmskoj priči umetnički direktor baletske trupe Tomas Liroj traži novu prima-balerinu za predstavu koja će otvoriti sezonu „Labudovo jezero“. Nina je logičan izbor, ali balerina Lili, takođe privlači direktorovu pažnju.

Povezana vest:  Druženje ekipe filma "Montevideo, vidimo se!" sa posetiocima bioskopa u Beogradu

„Labudovo jezero“ je najzahtevnija plesna partitura klasičnog repertoara i zahteva protagoniskinju koja poseduje nevinost i ljupkost belog labuda, ali i prevrtljivost i aroganciju senzualnog crnog labuda.

Nina savršeno odgovara ulozi belog labuda, dok je Lili oličenje crnog labuda. Pošto se odnos dve balerine iz rivalstva pretvara u čudno prijateljstvo, Nina dolazi u dodir sa svojom mračnom stranom koja preti da je uništi.

Povezana vest:  Happy Faet 2 stigao u bioskope!

U filmu igraju i Mila Kunis, Vensan Kasel, Barbara Herši, Vinona Rajder, a od sutra je na repertoaru bioskopa.