Montevideo-Bog-te-video_plakat

Manjifiko radi muziku za nastavak Montevidea

 

Slovenački muzičar Robert Pešut poznatiji kao Manjifiko (Magnifico), priprema se da radi muziku za nastavak filma „Montevideo, Bog te video“ režisera Dragana Bjelogrlića.

Pred učešće na prvom „Long najt“ (Night) festivalu 26. marta u Domu omladine Beograda, Manjifiko (46) je rekao agenciji Beta da već pomalo radi na muzici za drugi Bjelogrlićev film, koji bi trebao da govori boravku o fudbalera Jugoslavije na prvom Svetskom prvenstvu u Urugvaju 1930. godine.

Povezana vest:  Srpski i albanski film u takmičarskom programu Festa

-Pošto znam šta će (Bjelogrlić) da radi, otprilike zamišljam muzički šta će biti. Spojićemo taj neki latino filing sa našim balkanskim filingom. Već smo nešto isprobavali i sastavljali, i okej zvuči – kaže Manjifiko.

Pod estradnim imenom Manjifiko, Ljubljančanin Pešut je od prvenca „Od srca k srcu“ (1994) i slovenačkog hita „24.000 poljubov“, ponudio niz albuma na kojima je spajao turbofolk uticaje i estetiku sa rokom, treš popom i tehnom, kao u pesmama „Hir aj kam“ ili „Pismo kumu (Rambo Rambo).

Povezana vest:  Film „Izvan granica realnosti" stiže u bioskope!

Bjelogrlić je angažovao je Manjifika da radi muziku za „Montevideo, Bog te video“, u koji je Slovenac osim istrumentalne podloge uvrstio i svoju staru pesmu „Giv mi mani“, prerađenu u džezirani srpski narodnjak „Samo malo“, koja je postala Jutjub hit sa oko 400.000 pregleda.

-Bjela voli stvari koje radim, pa me se setio. Malo me iznenadio, moram da priznam. Učinio mi se hrabar, jer nije znao šta da očekuje od mene, ali ima neki divljački instinkt. Bio je ubeđen da ću mu to napraviti. Kaže mi: ‘Znaš šta da uradiš? Nešto novo, a da zvuči kao staro i da bude hit! Imaš nedelju dana!'“, kaže Manjifiko.

Povezana vest:  Ljubavni jadi muče Emu Votson