arjen-robben

LIGA ŠAMPIONA

Bajern protiv Intera za spas sezone

 

Fudbaleri Bajerna imaće sutra priliku da eliminišu aktuelnog prvaka Evrope, Inter, a za to će biti dovoljno da u revanšu osmine finala na svom terenu ostanu neporaženi protiv milanske ekipe. U prvoj utakmici, koja je odigrana na stadionu Đuzepe Meaca, nemački tim je slavio sa 1:0.

Arjen Roben i Frank Riberi, krilni napadači Bajerna sa optimizmom ulaze u duel sa braniocem titule. Nakon nekoliko nedelja krize, koja je uzrokovala da trener Luj van Gal na kraju sezone napusti klub usledila je ubedljiva pobeda u Bundesligi nad Hamburgerom rezultatom 6:0 koja je igračima ulila preko potrebno samopouzdanje.

Nosioci velike pobede bili su upravo Holanđanin i Francuz koji su postigli zajedno četiri pogotka.

Povezana vest:  Pol Eliot napušta svoje pozicije u UEFA i FA

-Jedan dan smo katastrofa, dok smo sledeći super ekipa. Nazalost, tako to ide u fudbalu. Ova pobeda bitna je kako za trenera, tako i za ceo tim – izjavio je Roben.

Bajern je ispao iz nemačkog kupa, a u Bundes ligi najviše mogu do drugog mesta, koje im garantuje direktan plasman u Ligu šampiona sledeće sezone. To znači da nema više prilike da tim na čelu sa Van Galom odbrani titule osvojene prošle godine.

Jedino preostalo je Liga šampiona, gde su pre nešto manje od godinu dana, u finalu poraženi upravo od Intera, rezultatom 2:0. Pogodak Maria Gomeza u finišu meča odigranom u Milanu, daje im velike šanske za plasman u četvrtfinale. Upravo ta utakmica bila je jedna od najboljih koje su Bavarci odigrali ove sezone.

Povezana vest:  Nemački predsednik odlikovaće Leva i fudbalere

-Visoka pobeda nad Hamburgom je za nas veoma važna, ali će biti veoma teško u utorak protiv Intera – rekao je Riberi.

Dok su fudbaleri Bajerna slavili najveću pobedu u sezoni, Inter je remizirao sa Brešom 1:1. U toj utakmici povredu je doživeo brazilski štoper Lusio i njegovo učešće protiv svog bivšeg kluba je pod znakom pitanja.

Ukoliko ne bude bio u stanju da istrči na teren, zameniće ga Rumun Kristijan Kivu ili Kolumbijac Ivan Kordoba, koji će igrati u paru sa Andreom Ranokijom, koji se ustalio u startnoj postavi od kako je stigao iz Đenove početkom godine.

Pored Lusija, neizvestan je i nastup Dijega Milita, dok Bajern nema problema sa povređenim igračima. Napadački dvojac milanske ekipe verovatno će činiti Goran Pandev i Samjuel Eto. Pandev je izjavio kako je Interu potrebna pobeda kao u prošlogodišnjem finalu.

Povezana vest:  Rumenige pozvao Blatera da uvede reforme

-Moraćemo da ponovimo rezultat iz prošlogodišnjeg finala. Napašćemo Bajern od prvog minuta i pokušaćemo da rano damo gol kako bi preneli pritisak na protivnika – naveo je Pandev.

Drugi napadač Samjel Eto pun je samopouzdanja. On dodaje da ako je ako je Bajern pobedio u Milanu, isto tako Inter može pobediti u Minhenu.

Eto je do sada u sezoni postigao 31 gol, od čega 19 u Seriji A, sedam u Ligi šampiona, jedan na Svetskom klupskom prvenstvu i po dva u italijanskom kupu i Super kupu.