mancester_j_slavlje_ls_2011 

Suspenzija Bazela bi mogla vratiti Junajted u Ligu šampiona
 
-Mančester Junajted mogao bi biti vraćen u Ligu šampiona – piše u nedelju tabloid The Sun, prizivajući teško ostvariv scenarij prema kojem bi engleski prvak zauzeo mesto Bazela ukoliko Švajcarski fudbalski savez bude suspendovan.
Podsetimo, Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) zapretila je u subotu Švajcarskom fudbalskom savezu suspenzijom na klupskom i reprezentativnom nivou ukoliko do 13. januara ne reši “slučaj Sion“. FIFA traži od Švajcaraca da provedu suspenziju šestorice igrača koje je Sion potpisao tokom embarga koji traje još od 2008. godine. Tada je Sion, naime, prekršio statut FIFA-e dovevši golmana Esama El-Hadarija premda je Egipćanin imao važeći ugovor s drugim klubom.
Ukoliko, dakle, Švajcarci ne reše “slučaj Sion“ do 13. januara, njihova će reprezentacija dobiti zabranu nastupa, a Bazel neće smeti da igra u osmini finala Lige šampiona protiv Bajerna. Upravo je na temelju ove zadnje mogućnosti The Sun zaključio da bi Mančester Junajted mogao biti vraćen u Ligu šampiona budući da je u grupi C zauzeo treće mesto, upravo iza Bazela.
Iako nema nikakvih službenih informacija što će se dogoditi ukoliko Bazel i Švajcarci doista budu suspendovani, teško je očekivati da bi ekipa Aleksa Fergusona mogla dobiti mesto u osmini finala Lige šampiona budući da je već ionako napravljen žreb i za 1/16 finala Evropske lige u kojem će Junajted igrati protiv Ajaksa.
Povezana vest:  141. VEČITI DERBI, Kaluđerović: Kaznili naše promašaje