blackburn-rovers-fc-logoNovi vlasnici Blekburna menjaju ime stadiona

 

Novi vlasnici engleskog fudbalskog premijerligaša Blekburna, čelnici indijske kompanije Venki, saopštili su danas da planiraju zaokret u klupskoj politici i kao prvi korak najavili promenu imena stadiona „Ivud Park“.

Predsednik Venkija Anuradha Desai podsetio je da je višestruki prvak Engleske, londonski Arsenal, novi stadion nazvao po sponzoru „Emirejstu“ i dodao da su se njegovi saradnici i on rukovodlili istom idejom u slučaju Blekburna.

Povezana vest:  Rajković: Silno želimo na Svetsko prvenstvo

Desai, međutim, nije pomenuo da je avio kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata finansirala izgranju potpuno novog stadiona na kome danas utakmice kao domaćini igraju „tobžije“. Indijci neće uložiti ni peni u „Ivud Park“ iako žele da ga preimenuju.

-Želimo da povećamo vrednost brendu Blekburna. Naš strateški cilj je prodor na indijsko tržište – rekao je Desai čija je firma prva iz te zemlje koja se odlučila da ulaže u engleski fudbal.

Povezana vest:  SLUČAJ BOBAN DMITROVIĆ, Saopštenje sekretarijata FK ''Borac''

Indijci, koji su klub zvanično preuzeli pre dva dana, planiraju da u domovini otvore Blekburnovu fudbalsku akademiju sa ciljem da popularišu fudbal na velikom tržištu i omoguće razvoj mladim talentima.

Blekburn je osnovan 1875. godine, a od 1890. mečeve igra na „Ivud Parku“ koji može da primi 31.300 gledalaca.