Zduhac_znaci_avantura

Zduhač od aprila u bioskopima

 

Omladinska komedija režisera i scenariste Milorada Milinkovića „Zduhač znači avantra“ stiže u bioskope početkom aprila, saopštio je regionalni rok festival „Demofest“ iz Banjaluke, koji je na svoju zvaničnu stranu www.demofest.org stavio prvi trejler filma.

Milinković je na prošlom „Demofestu“ uradio prve scene filma, koji je potom pored Banja Luke letos sniman u Trebinju i delom u Beogradu, a pored mladih glumaca uglavnom iz Republike Srpske pojavljuju se kao specijalni gosti njihove starije kolege Nikola Kojo, Marko Živić, Nikola Pejaković i Srđan Todorović.

Povezana vest:  Glumačka lista u novom vesternu Kventina Tarantina

„Zduhač znači avantura“ prati tinejdžere Nenada iz Trebinja (Zlatan Vidović) i njegovog rođaka iz Beograda Uroša (Vujadin Milošević), koji tokom letnjeg raspusta upoznaju razredne drugarice Mariju (Jelisaveta Orašanin) i Sindi (Katarine Ilić), a kroz brojne pustolovine zajednički svi stižu do banjalučkog „Demofesta“.

-Uroš i Nenad kreću stopirajući. Zaustavljaju čudaka Acu (Pejaković), koji Nenadu daje sok od kleke za koji tvrdi da će mu otvoriti nove svetove. Da li od kleke ili ne, Nenad stvarno viđa čudne stvari. Aca ga ubeđuje da je on Zduhač predodređen da se u snu bori protiv zla – navodi se u sinopsisu filma.

Povezana vest:  Počelo snimanje filma “Homo” srpsko-makedonske koprodukcije

U filmu nazvanom po mitološkom vidovitom čoveku Zduhaču, igraju I Rok Radiša, Đurđa Vukašinović, Anja Stanić, Jovanka Bozović, Svjetlana Andrić, Goran Jokić, Duško Mazalica, Dragoslav Medojević, Mirka Vasiljević, Anđela Jovanović, Marko Gvero i drugi.

Novi film režisera filmova „Čitulja za Eskobara“ i „Mrtav ladan“ Milinkovića zajednički su producirali banjalučka marketinška agencija „Akvarijus Ogilvi“ (Aquarius Ogilvy), koja organizuje „Demofest“, i beogradska „Rekreativna produkcija“.

Povezana vest:  Paneta: Film o potrazi za Bin Ladenom je - dobar film