Prodigy_2

The Prodigy – World’s on fire – samo 31. marta, samo u Koloseju!

Ne propustite neverovatnu priliku da hitove jednog od najenergičnijih bendova slušate i gledate u posebnoj atmosferi bioskopske dvorane!

Specijalna projekcija jednog od najboljih koncertnih snimaka benda “The Prodigy”, The Prodigy – World’s on fire, biće održana 31. marta 2011. godine u multipleksu “Kolosej”.

Radi se o filmu koji prikazuje jedan od najvećih koncerata grupe „The Prodigy“,  održanom pred oko 65.000 fanova, u sklopu Warrior’s Dance Festival-a.  „Firestarter“, „Breathe“, „Invaders Must Die“, „Out of Space“ i „Omen“, samo su neki od hitova koje su „The Prodigy“ izveli na koncertu i koji će biti prikazani u filmu.

Prodigy_1Koncert je sniman sa dvadeset kamera u full HD rezoluciji, a režirao ga je nagrađivani reditelj Paul Dugdale, uz instrukcije članova benda. Film takođe sadrži do sada neviđene, ekskluzivne snimke benda iz Brazila, kao i snimke atmosfere iza scene.

Film „World’s on fire“ biće prikazan u dva termina, u 20 h i 22 h.

Ulaznice po ceni od 400 dinara su u prodaji na blagajni multipleksa „Kolosej“, koji slavi svoj drugi rođendan, te je zbog toga druga ulaznica za ovu muzičku poslasticu, gratis.

Povezana vest:  Zak Efron: Sve bih uradio za karijeru

Fenomen „Prodigy“ kreira tada 17-godišnji Liam Howllet koji 1988. producira muziku u improvizovanom studiju svoje spavaće sobe na istoku Engleske. Isprva samo kao pseudonim, ime uzima sa svog sintisajzera „Moog Prodigy“ za potrebe debitanskog maksi singla „What Evil Lurks“ koji 1991. godine objavljuje tada još nepoznata izdavačka kuća „XL Recordings“.

U to vreme Liamu se pridružuju današnji frontmen benda Keith Flint i plesač Leeroy Thorhill koji je bend napustio 2000. godine. Uspeh dolazi iste godine sa singlom „Charly“ koji dospeva na neočekivano visoko 3. mesto top liste što je bila odlična uvertira za debi album „Experience“ na kojem se prvi put pojavljuje i MC Maxim Reality. Album završava u „top 10“ i dostiže prvi zlatni tiraž benda.

Ključni trenutak dolazi sa neponovljivim albumom „Music for the Jilted Generation“ iz 1994. godine koji zauzima vrh liste i lansira himne „One Love“, „No Good“, „Voodoo People“, „Poison“ i „Their Law“. Kod publike i kritike jednoglasno, album je bio jasno markiran kao odgovor na „Criminal Justice Bill“, zakon kojim je britanska vlast pokušala da uništi tadašnju rejv scenu. Na albumu je posebno istaknut sempl jedne replike iz filmskog klasika „Kosač“ kao poruka celoj britanskoj omladini: „F..k them and their law“. Prodigy stiču ogromnu podršku fanova i medijsku eksponiranost, ali i do danas ostaju, kako ih je nazvao kolumnista Haans-Christian Psaar – „anti-zvezde koji definišu sebe kroz odbijanje i suprostavljanje“.

Povezana vest:  Majkl Kejn: Tajna uspešnog braka je u odvojenim kupatilima

Vrlo jasan i sasvim autentičan pank stav uveo je dotad neviđen upliv gitarskih rifova u elektronsku muziku, a Prodigy zauvek etablirao kao maksimalan cross-over bend što čak i tvrdolinijaški rok magazin „Kerrang“ sa uzbuđenjem nedavno primećuje: „Nijedan bend nije takva crossover atrakcija kao ‘Prodigy’“.

„Prodigy“ otad redovno imaju jednog gitaristu na koncertima, a 1996. nastupaju kao hedlajneri „Lollapalooze“, inače festivala izrazite alter-rok orijentacije. Iste godine singlovi „Firestarter“ i „Breathe“ najavljuju album „Fat of the Land“ koji nadmašuje prethodni uspeh i debituje na 1. mestu britanske, ali ovaj put i američke top liste, što je tada izazvalo šok na tamošnjoj sceni. Kontraverzu je samo pojačao euforični hit „Smack My Bitch Up“ u kojem se izmenjuju semplovani stihovi repera Kool Keitha sa elegičnim vokalom Shahin Badar. Pojedini kritičari su bend optužili za mizoginiju, dok je bend odgovorio sa provokativnim spotom u kojem upravo žena dramaturški rezonira sporne stihove.

Povezana vest:  Najveći filmski tweetup 18. decembra na premijeri filma „Pijev život 3D“

„Prodigy“ su uspeli ponovo da uzburkaju javnost ali istovremeno da još snažnije učvrste svoju jedinstvenu poziciju savremenih anti-heroja i obezbede sebi status neprikosnovenog benda za dolazeći novi milenijum. Odgovor na takvo mesto na sceni daje naslov albuma „Always Outnumbered, Never Outgunned“ iz 2004. godine koji opet stiže do vrha top liste. Pored već redovnog Kool Keitha, na albumu gostuju Juliette Lewis, te Liam i Noel Galagher, a izdvajaju se singlovi „Girls“, „Hotride“ i „Spitfire“. Ubrzo izlazi i kompilacija „Their Law“ koja kroz remikse bendova „Pendulum“ i „Audio Bullys“, ali brojnih drugih, lako oživljava večne „Voodoo People“ i „Out of Space“.

Nakon intenzivne turneje 2007. godine, Liam se vraća u studio gde priprema aktuelni album „Inviders must die“ sa kojim dovodi „Prodigy“ opet u sam centar svetske pažnje. Kritika je jednoglasno zadovoljna rezultatom, svi festivali žele baš njih, a publika pokazuje vernost o kakvoj mogu da sanjaju i najveći stadionski bendovi.

Trejler možete pogledati OVDE!