mma_kzn_holidej_in

ULTIMAT FAJT

U SUSRET 13. WFC MANIFESTACIJI U DVORANI „PIONIR“ (FOTO)

Spektakl u Beogradu

 

Za manje od mesecdana, 17. aprila (nedelja) u dvorani Pionir održaće se 13 izdanje manifestacije WFC – Svetski šampionat u slobodnoj borbi (MMA). Biće to premijera ove organizacije na teritoriji Srbije, a okupiće neke od najboljih srpskih boraca u ultimat fajtu. Naravno, u sklopu večeri biće održana i tri meča po K1 pravilima.

Najveće zvezde iz Srbije na ovom spektaklu biće Dragan Tešanović i Aleksandar Rođa Radosavljević, dok se na spisku stranaca nalaeze Brazilac Hoze Pele Lendi. Upravo su oni garancija da će prvo izdanje WFC-a u Beogradu biti izuzetnog kvaliteta.

Mešovite borilačke veštine – MMA su borilački sport koji se najbrže razvija, prema rečima organizatora, a čelnici WFC-a planiraju da postanu najozbiljnija organizacija u njemu. Striktnim pravilima, kvalitetnim borcima, vrhunskom produkcijom, planiraju da preuzmu primat u svetu.

Prva konferencija za medije organizovana u susret mečevima u hramu košarke, beogradskom Pioniru iskorišćena je i za bliže upoznavanje sa samom WFC organizacijom, njenim planovima, pravilima. O njima je pričao sudija Grent Entoni Voterman, koji je u WFC, pored suđenja, zadužen za produkciju i nadgleda kompletnu pripremu svakog događaja. Naravno, to je i bila mana konferencije jer niko nije prevodio šta je Voterman govorio, u izlaganju od dobrih 15 minuta.

Povezana vest:  TEKVONDO, TEHNIČKO PRVENSTVO SRBIJE, Solidan nastup takmičara Favorita

– Sva naša pravila su veoma jasna i mogućnost teških povreda je na taj način smanjena na minimum. Kod nas nema „divljaka“ kad je šampionski pojas u pitanju. Da bi neki borac pretendovao na šampionski pojas WFC-a mora da odradi nekoliko mečeva u okviru ove organizacije i na taj način potvrdi kvalitet, bez obzira na takmičenja u drugim organizacijama. Ono što WFC razlikuje od sličnih manifestacija koje se najčešće za jedno borilačko veče usredsrede samo na jedan meč je činjenicu da svih 10-12 mečeva koliko ih ima u okviru jedne manifestacije, imaju visok kvalitet i s pravom nose epitet „borbe večeri“.

Aleksandar Rođa Radosavljević je jedan od najboljih srpskih boraca sa skorom od 10 pobeda i tri poraza. Ima već četiri pobede u WFC ringu. O predstojećem meču u Beogradu protiv Nemca Džonas Bilsten komentariše:

– Moj rival je rođen 1991. Iako je mlad već ima poprilično iskustvo. Odradio je devet mečeva bez poraza i to mu daje snagu za dalje borbe. Kvalitetan je borac, psihički je jak. Neće biti lako, ali motiva za pobedu u mom gradu imam dovoljno. Daću sve od sebe da se na premijeri WFC-a u Srbiji predstavim u najboljem izdanju.

Povezana vest:  Niš i Sparta 2013 najbolji u Senti

Dragan Gagi Tešanović je do sada odradio osam mečeva, zebeležio sedam pobeda. Jedini poraz doživeo je nedavno u okviru jedne američke organizacije. Protivnik mu je Bugarin Svetoslav Savov:

– Do skoro smo obojica bili neporaženi, Savov je prvi put iz meča izašao pognute glave pre dve nedelje. Zanimljivo je da imamo isti skor, iste smo visine i iste težine. Biće to u svakom slučaju zanimljiv i neizvestan meč, a ja ću se potruditi da ostvarim pobedu.

Dobra izdanja najavili su i Dušan DŽakić i Josif Al Said, još dve uzdanice srpske MMA scene, istakavši da pobeda nije najbitnija.

– Najvažnije je ostaviti dobar utisak. Čak i kad ne pobedite ukoliko ste dali sve od sebe možete da očekujete poziv za naredne manifestacije.

Povezana vest:  TEKVONDO, 13. Galebov Trofej Beograda – Srbija Open

Gosti iz inostranstva Žair Sorizo Konkvales (Brazil), Andreas Kranotakes (Nemačka) i Bor Bratovc (Slovenija) su najavili da će dati pun doprinos uspehu prvog WFC turnira u Beogradu i istakli da se nadaju pozitivnim ishodima svojih mečeva.

Veliki WFC turnir održava se u dvorni „Pionir“ u nedelju, 17. aprila sa početkom u 18 časova.

PAROVI BORBI

MMA, do 77kg: Žoze Pele Lendi (Brazil) – Lubomir Gedjev (Bugarska), Dušan DŽakić (Srbija) – Ertan Balaban (Turska), Josif Al Said (Srbija) – Andreas Birgels (Nemačka). Do 84kg: Dragan Tešanović (Srbija) – Svetoslav Savov (Bugarska), Bor Bratovc (Slovenija) – Davor Vidović (Srbija). Do 93kg: Aleksandar Radosavljević (Srbija) – DŽonas Bilstejn (Nemačka). +93 kg: Žair Soriso (Brazil) – DŽerald Turek (Austrija), Ajlin Ahmić (Hrvatska) – Andreas Kranotakes (Nemačka).

K-1 do 70kg: Goran Aleksić (Srbija) – Samo Petje (Slovenija). Do 81kg: Miran Fabjan (Slovenija) – Stevan Živković (Srbija). +91 kg: Igor Jurković (Hrvatska) – Goran Radonjić (Crna Gora).

PHOTO: ataimages.rs

{vsig}MMA_KZN_HOLIDEJ_IN{/vsig}