Elizabeth-Taylor

Zvezde i političari odaju počast legendarnoj Liz Tejor

 

Veliki broj zvezda i političara odao je danas počast legendarnoj filmskoj divi Liz Tejlor koja je juče preminula u 79. godini.

Slavna glumica, koja je dva puta osvojila Oskara, ugasila se u snu u bolnici Sedar-Sinaj u Los Anđelesu okružena svojom decom.

-Veoma mi je žao što čujem da je ta velika legenda preminula. Divila sam joj se i poštovala je ne samo kao glumicu već i zbog njenog neverovatnog i inspirativnog rada kao aktivistu u borbi protiv side – kazala je pop diva Madona.

Povezana vest:  Poklon karte za "Filmsku reviju" u knjižarama Delfi

-To je kraj jedne ere – istakla je Barbra Strejsend povodom smrti velike glumice, dodavši da Liz nije bila samo lepa i slavna, već i izuzetno humana.

-Dala je lice borbi protiv HIV-a i side. Bila je zabavna. Bila je velikodušna. Učinila je svoj život vrednim – dodala je slavna pevačica i glumica.

Njena koleginica i prijateljica Širli Meklejn kazala je da ne zna šta je kod Liz bilo impresivnije njen uspeh na filmu ili njena jedinstvena sposobnost da sklapa prijateljstva.

Povezana vest:  Danas na "Beldoksu"

Miki Runi, koji je sa Liz Tejlor 1944. snimio film „National Velvet“, kazao je da će je se sećati kao „dame koja je sebe davala svima“.

Za Lajzu Mineli ona je bila „prava zvezda“ i prijatelj koji je „uvek, uvek bio tu“ kada je trebalo, a za Džuli Endruz, s kojom je 2000. godine u Londonu dobila kraljevsku titulu dame, Liz je „velika legenda Holivuda“ za kojom će ceo svet žaliti.

La Toja Džekson odala je posebno priznanje Liz Tejlor zbog prijateljstva koje ju je vezivalo za njenog brata Majkla Džeksona.

Povezana vest:  Kluni svedočio na sudu u Milanu

Osim poznatih iz sveta filma i šoubiznisa, počast glumici odali su i brojni političari, među kojima su bivši američki predsednik Bil Klinton i njegova supruga, aktuelna državna sekretarka Hilari Klinton, francuski premijer Fransoa Fijon, bivši američki senator Džon Vorner koji je 1976. godine postao Lizin šesti suprug i bivša prva dama amerike Nensi Regan.

U Los Anđelesu, zvezda Liz Tejlor na Bulevaru slavnih u Holivudu, zasuta je cvećem, fotografijama i porukama fanova.

Kako prenosi BBC, sahrana glumice biće održana krajem nedelje u prisustvu porodice.