diary_of_a_wimpy_kid_rodrick_rules_movie_poster-zachary_gordon-devon_bostick

Wimpy Kid zaradio najviše novca na bioskopskim blagajnama

Porodična komedija „Diary of a Wimpy Kid: Rodrick Rules“ zauzela je iznenađujuće prvo mesto na severnoameričkom box officeu sa 24,4 miliona dolara zarade od prodatih ulaznica, javlja Reuters.

„Wimpy Kid“ je baziran na uspešnoj knjizi o dečaku u srednjoj školi, a zauzeo je prvo mesto ispred bajke o mladoj ženi koja beži od svog mračnog života u nestvaran svet. „Sucker Punch“ je na drugom mestu osvojio 19 miliona dolara.

Povezana vest:  Ciklus britanskih plesnih filmova u DKCB-u

Ova dva filmska ostvarenja su ujedno bila i jedina dva velika noviteta u bioskopima tokom sedmice i njihova borba za prvo mesto je bila očekivana.

Na trećem mestu je završio triler „Limitless“ sa 15,2 miliona dolara.

U drugoj sedmici prikazivanja „Limitless“ je pao za samo 19 posto u odnosu na premijernu sedmicu kada je zauzimao prvo mesto box officea.

Povezana vest:  Dokumentarci o herojima na Paliću

Slična situacija je i sa filmom „The Lincoln Lawyer“ koji je zabeležio pad od 17 posto, što je bilo dovoljno za četvrto mesto i 11 miliona dolara zarade.

Dečija komedija „Rango“ je završila na petom mestu sa 9,8 miliona dolara. Ukupna zarada za četiri sedmice prikazivanja iznosi 106,4 miliona dolara.