Stephenie-Meyer

Novi poduhvat Stefani Majer – produciranje filmova

Kada se pomene ime Stefani Majer, većina odmah pomisli na knjige „Sumrak“ sage, ali ova američka autorka sada ima novi projekat – i to kao filmski producent.
Majer je producirala film „Austenland“ (Ostinlend) sa Keri Rasel u glavnoj ulozi koji je zasnova na romanu prijateljice Majerove, Šenon Hejl. Film, koji je režurala Džeruša Hes, u pojedine američke bioskope stiže u petak.
Film je romantična komedija o 30-godišnjakinji opsednutoj romanima Džejn Ostin koja odluči da potroši životnu ušteđevinu kako bi posetila tematski park u Britaniji posvećen ovoj književici.
„Napravili smo mnogo grešaka i mnogo toga smo naučili jer nam je bilo dozvoljeno da grešimo“, rekla je Majer o ekipi mfilma i dodala da je „iznenađena što se sve lepo sredilo“.
Majer je AP-u rekla da je uživala u „kolaboraciji“ i „socijalizaciji“ tokom produciranja filma koji je „potpuno drugačiji kreativni svet“.
Ona je pisanje opisla kao „veoma usamljeničku stvar koja se radi u tihoj sobi“ dok je produciranje kada „uđete u sobu punu ljudi koji svi pričau uglas“.
Majer sada razmatra filmske adaptacije romana o duhovima „Down a Dark Hall“ i „Anna Dressed in Blood“ ali kaže da je njen povratak u svet natprirodnog slučajnost. „Kada pronađete knjigu koja vas uzbudi prvo delate i tek onda shvatite da ste upali u šablon“.
Autorka je rekla da i dalje želi da piše ali da nema nameru da nastavi „Sumrak“ serijal jer je toliko vremena provela pišući priču o ljubavi vampira i smrtnice da oseća da je „sagorela u tom svetu“.

Povezana vest:  Bred Pit I Anđelina Žoli ne mogu da se venčaju u svom domu u Francuskoj