put_snova

Vrelo! na 58. Kratkom metru, počela prodaja karata

U Dvorani kulturnog centra biće prikazani dokumentarni filmovi iz programa Vrelo! Kao i prošle godine, nakon ovih filmova, koji su takođe deo takmičarskog programa, u saradnji sa nevladinim organizacijama u Srbiji biće održane inspirativne debate posle projekcija na nekoliko veoma važnih pitanja u našem društvu:

1. Starost u Srbiji, organizacija života, kreativan pristup
2. Bolestan sam od raka (SOS telefon, ali šta dalje?)
3. Inkluzija (hendikep i obrazovanje u Srbiji, uključivanje osoba s invaliditetom u svakodnevni život i obrazovni proces,teorija i praksa )

Tri sjajna svetska dokumentarna filma i jedan domaći na ove važne teme, poslužiće kao predložak za konstruktivne debate.

Poslednja stanica 31. mart, četvrtak, 18.00 DKC
Zemlja: Italija
Režija: Federica Cellini
Sinopsis: Udaljena samo jedan sat kolima od Njujorka, u državi Nju Džerzi, nalazi se veoma osobena zajednica, Toms River. Njeni stanovnici imaju mnogo toga zajedničkog, ali povrh svega to je njihova starost: svi imaju preko 55 godina. Condicio sine qua non ne bi li neko kupio jednu od kuća tamo. Zapravo, nemoguće je porodicama čiji su članovi mlađi od 19 godina da žive u Toms Riveru. Nema dece u Toms Riveru. Zanimljivo, eksperimentalno blagostanje koje tera na razmišljanje…

Povezana vest:  EKSLUZIVNO: Film Believe 3D stiže 23. januara 2014. u srpske bioskope!

Živeti nizvodno 1. april, petak, 18.00 DKC

Zemlja: Kanada
Režija: Chanda Chevannes
Sinopsis: Ovaj poetski film prati Sandru tokom jedne ključne godine dok putuje Severnom Amerikom, trudeći se da razbije tišinu o raku i njegovoj povezanosti sa čovekovom sredinom. Posle rutinskog testiranja na rak, Sandra dobija zabrinjavajuće rezultate i time biva bačena u period zdravstvene neizvesnosti. Tako se pridružujemo Sandri na dva putovanja: prvo se tiče njene lične borbe protiv raka, a drugo njene javne potrage ne bi li skrenula pažnju na hitno pitanje ljudskih prava kod prevencije raka. Zasnovan na proslavljenoj knjizi ekologa i žene koja je preživela rak, dr Sandre Stajngraber, „Živeti nizvodno“ je elokventan i živopisan dokumentarni film.

Povezana vest:  „Ubistvo u Orijent Ekspresu“ otvara osmu sezonu FILMSTREET-a

Život na pauzi 2. april, subota, 18.00 DKC
Zemlja: Srbija
Režija: Mišo Ždinak
Sinopsis: Darja Kostić je devojka koja boluje od autoimune bubrežne bolesti. Pored toga što četiri puta dnevno mora da radi dijalizu, ne pada u očajanje nego nizom aktivnosti pokušava da obogati i oplemeni svoj život. Jedini način za oporavak joj je transplatacija u inostranstvu koju ona i njena porodica ne mogu da priušte, ali njeni prijatelji pokreću niz humanitarnih akcija kako bi joj pomogli u tome.

Put snova 2. april, subota, 18.15 DKC
Zemlja: Španija
Režija: Joan Soler
Sinopsis: Alba i Nurija, dve mlade devojke sa ozbiljnim problemima vida, svakoga dana se bore protiv ograničenja koja im je njihov hendikep nametnuo sprečavajući ih da vode normalan život. Njihova želja da prevaziđu poteškoće, kao i njihova velikodušnost teraju ih da ostvare nove ciljeve i posvete vreme i trud pomaganju drugima.

Povezana vest:  En Hatavej i Džim Sterdžes zajedno na filmu

Danas je počela prodaja karata za 58. Kratki metar a radno vreme blagajni je sledećce:

DOB

28. mart – 30. mart, 10.00 do 21.00,

31. mart – 02. april,10.00 do 23.15

03. april – 10.00 do 19.30

DKC

28. mart – 30. mart, 16h do 21h,

31. mart – 02. april 16h do 21.30h

KINOTEKA

28. mart – 03. april, 15.00 do 20.30

Cena karata za sve blokove u Domu omladine i Dvorani Kulturnog centra je 100 dinara,

a u Kinoteci 150 dinara.