Ekipa_Rio_sinhronizacije

Novo ostvarenje autora LEDENOG DOBA – RIO  pretpremijerno 9. i 10. aprila, u bioskopima od  14. aprila (FOTO)

RIO, nova animirana avantura nastala u studiju „Bly Sky“ – poznatom po hitovima „Ledeno doba“ – biće ekskluzivno pretpremijerno prikazan tokom vikenda 9. i 10. aprila, dok će se na redovnom bioskopskom repertoaru naći 14. aprila.

Pretpremijere filma RIO desiće se simultano u bioskopima „Kolosej“, „Ster Cinemas“, Dom sindikata, „Roda Cineplex“ i „Tuckwood Cineplex“ u Beogradu, i „Areni Cineplex“ u Novom Sadu.

Ovaj film, snimljen i za prikazivanje u 3D bioskopskim salama, je prvi film iz čuvenog studija „Bly Sky“ namenjen svim generacijama. RIO će biti prvi animirani film ove godine sinhronizovan na srpski jezik. Ulogu Plavka i Biserke igraju Dragan Mićanović i Ana Sofrenović, a u ostalim ulogama pojavljuju se Bojan Žirović, Marko Živić, Jelena Petrović, Luna Lu i Ivan Ivanović. Reditelj sinhronizacije je Dragan Vujić Vujke.

Povezana vest:  Leondardo Di Kaprio pomaže beskućnicima

Za dečije glasove u sinhronizaciji „Rija“ održana je javna audicija u kojoj je učestvovalo preko 50 dece, sa ciljem da se odaberu jedna devojčica i jedan dečak. Žiriju, koji su činili Dragan Vujić i Marko Živić, bilo je teško da odabere između velikog broja talentovanih učesnika i učesnica, pa se odlučio podeli tri uloge, i to Anji Radovanović, Nikoli Todoroviću i Mihajlu Gajiću.

Priča ove duhovite avanture za odrasle i decu dešava se u jednom od najegzotičnijih gradova na svetu, Rio de Žaneiru, domu karnevala, dugačkih plaža i sambe. Glavni junak priče je Plavko, retki plavi ara papagaj koji živi u malom gradu u Americi misleći da je poslednji pripadnik svoje vrste. On čak ne ume ni da leti. Reditelj ove avanture za sve uzraste je brazilski reditelj Karlos Saldanja (Ledeno doba, Roboti).

Povezana vest:  Glumcu Halu Holbruku nagrada za karijeru

U saradnji sa Beogradskim zoološkim vrtom MCF MegaCOm Film poziva gledaoce i gledateljke filma RIO da u bioskopima prilože donacije kojima će se nabaviti dva nova papagaja, kako bi se obogatio ptičji svet zoo vrta. Donacije se prilažu u RIO kutije u bioskopima.

U promociji „Rija“ u Srbiji MCF MegaCom Filmu pridružili su se globalni partneri filma, „McDonald’s“ i „Nestle“.

Povezana vest:  Predstavljamo vam filmove iz Fireworks selekcije Beldocs 2019 i poklanjamo karte!!!

U okviru ove saradnje, u svim „McDonald’s“ restoranima od 1.aprila uz „Happy Meal“ biće dostupne RIO igračke sa likovima junaka iz filma RIO. Na „McDonald’s“ i „MegaCom Film“ Fejsbuk fan stranama biće organizovani nagradni konkursi, a učesnici će biti nagrađeni kartama za film i vaučerima za „McDonald’s“ restorane.

„Nestle“, kao jedan od globalnih partnera filma, deo je RIO kampanje sa svojim najpoznatijim brendovima za decu, kao što su „Nesquik“, „Chocapic“, „Cookie Crisp“, „Cheerios“ i „Cini Minis“. Tokom RIO kampanje neka od pakovanja „Nestle“ brendova za decu biće brendirana motivima iz filma RIO, a unutar pakovanja će se nalaziti poklon – CD igrice RIO, i pištaljke.

{vsig}RIO{/vsig}