ce_prvi_deo_dvdce_drugi_deo_dvdNovo DVD kolo CINEARS-a donosi filmove Če i Božićna koliba

ČE: PRVI DEO (CHE: PART ONE)

Režija: Steven Soderberg

Uloge: Benicio Tel Toro, Lisa Howard, Demian Bichir

Žanr: biografska drama

Trajanje: 128 min.

Ernesto Če Gevara i grupa kubanskih izgnanika predvođenih Fidelom Kastrom iz Meksika stižu na Kubu 1956. godine. Tokom dve sledeće godine dobiće veliku podršku naroda u borbi protiv Batistinog diktatorskog režima koji podržava SAD.

CE: DRUGI DEO (CHE: PART TWO)

Povezana vest:  Film Vakolda kandidat Argentine za Oskara

Režija: Steven Soderberg

Uloge: Benicio Tel Toro, Demian Bichir, Rodrigo Santoro

Žanr: biografska drama

Trajanje: 129 min.

Tokom 1965. godine Ernesto Če Gevara napušta Kubu i tajno pokušava da proširi revoluciju u Boliviju. Sa grupom kubanskih dobrovoljaca formira gerilsku armiju boreći se protiv bolivijske vojske suočavajući se istovremeno se sa teškom situacijom u trupama, sa zalihama, svojim ugroženim zdravljem i lokalnim stanovništvom koje ne deli njegove idealističke ideje. Dok se bolivijska vojska priprema da ga porazi, Če i njegove opkoljene snage boriće se svom snagom protiv ogromnih prepreka.

Povezana vest:  Anđelina Džoli i papa pogledali njen novi film

bozicna_koliba_dvdBOŽIĆNA KOLIBA (CHRISTMAS COTTAGE)

Režija: Michael Campus

Uloge: Jared Padalecki, Marcia Gay Harden, Peter O’Toole

Žanr: porodični

Trajanje: 100 min.

Dirljiv i inspirativan film donosi priču zasnovanu na istinitim događajima o čuvenom „Slikaru svetla“, Tomasu Kinkejdu. Vraćajući se kući sa koledža za jedan Božić, mladi umetnik Tomas Kinkejd (Jared Padalecki) shvata da je propao pokušaj promovisanja turizma u njegovom rodnom gradiću i da je njegova majka Marijana (dobitnica Oskara Marcia Gay Harden) na ivici da izgubi porodičnu kolibu koja je pod hipotekom. Inspirisan svojim mentorom Glenom (Peter O’Toole) koji živi u susedstvu, Tom prihvata da oslika mural svog malog, idiličnog gradića. Uz Glenovu pomoć, Tom ne samo što će otkriti šta znači biti umetnik, već će pomoći i svojim sugrađanima da otkriju pravo značenje Božića u ovoj nostalgičnoj, zabavnoj i toploj priči koja spada u praznične klasike.

Povezana vest:  Hale Beri dala ime sinu Maseo Robert