iOn_1008WC002

PEUGEOT iOn, 100% ELEKTRIČAN, 100% PRAVI

Dugo iščekivan i sanjan, prvi iz nove generacije 100% električnih vozila, Peugeot iOn konačno stiže na naše prostore i prvi put će premijerno biti prikazan na Sajmu automobila u periodu od 25. marta do 3. aprila. u Beogradu.

100% električni Peugeot iOn, pogodan je za laganu vožnju, tih, siguran, udoban i lak za upravljanje. Pokreće ga pogon od litijum-jonskog baterijskog paketa koji napaja elektromotor. Snaga motora iznosi 64 KS, a  prosečna potrošnja na 100km je između 1.5 i2 evra, što predstavlja trošak električne energije.

Povezana vest:  DDOR Eco Bg Car Show 07 vozi u sasvim novu eru

Litijum-jonske baterije omogućavaju domet od 150km sa jednim punjenjem što je sasvim dovoljno da pokrije dnevne obaveze većine vozača koji u toku dana pređu 60km. Baterije su u potpunosti napunjene za šest sati, a opcija brzog punjenja omogućava punjenje 50% baterije za samo 15 minuta ili 80% za 30 minuta. Smeštene su u krutom, hermetičkom kućištu idealno pozicioniranom u odnosu na putnički deo, radi maksimalne zaštite putnika.

Ovaj model, dug 3.48 m sa četiri sedišta, ima sve elemente koji se očekuju od malog automobila: aluminijumske felne, servo volan, svetla za maglu, putni računar, klimu, šest vazdušnih jastuka, ESP, EBFD, EBA, elektronska raspodela sile kočenja, visok nivo bezbednosne opreme… I još više od toga, jer iOn u toku vožnje, ne diže buku i ne ispušta štetne gasove.

Povezana vest:  Više nema grebanja leda: Ostanite u toplom i bezbedni na putu sa Opelovim grejačem motora

Peugeot iOn nije proizveden samo za nekoliko hrabrih avanturista, već je dizajniran tako da bude savršen automobil za grad i okolinu, za javne i poslovne potrebe, za privatna lica i sve one koji su ubeđeni i odlučni da naprave prvi, zajednički korak ka novom tipu mobilnosti.

iOn_1008WC015

Gradski zvrk je već poneo laskavu titulu „Zlatni volan”, koja se 34 godine dodeljuje automobilima od strane Axel Springer press group. Od ukupno 20 projekаtа – vozilа, koncepata, tehnologija– koji su obeležili 2010. godinu kao predlog ili doprinos u smаnjenju štetnih uticаjа automobila nа životnu sredinu, Peugeot iOn se našao na samom vrhu lestvice.

Povezana vest:  Audi A2 koncept

Peugeot, svetski lider u broju proizvedenih električnih vozila, napravio je veliki korak proizvodnjom vozila na 100% električni pogon, što potvrđuje činjenica da su porudžbine za iOn u Evropi, za prvi kvartal godine, već rasprodate.