Penelope Cruz_Broken Embraces

Penelopi Kruz zvezda na Stazi slavnih

Penelopa Kruz postala je u petak prva španska glumica koja je dobila zvezdu na Stazi slavnih u Holivudu, javile su svetske agencije.

Svečanom otkrivanju zvezde na Holivud bulevaru su, pored ostalih, prisustvovali glumičin muž Havijer Bardem i njen američki kolega Džoni Dep. Penelopa Kruz i Dep su junaci filma „Pirati sa Kariba: Na čudnim plimama“, koji u bioskope stiže idućeg meseca.

Povezana vest:  Ceremonija dodela Oskara odložena za 25. april

Glumica, koja je popularnost stekla ulogom u filmu „Šunka, šunka“ Bigasa Lune iz 1992, dobila je 2.436. zvezdu na Stazi slavnih, nedaleko od Kodak teatra, u kojem je 2009. dobila Oskara za epizodnu ulogu u filmu „Ljubav u Barseloni“ Vudija Alena.

-U karijeri sam radila sa nekim od najtalentovanijih režisera u Španiji, Evropi o SAD – kazala je glumica, koja je u januaru rodila sina.

Povezana vest:  Domaći film „Šavovi“ nagrađen u Berlinu

Penelopa Kruz (36) je ispričala i da je kada je 1994. došla u Los Anđeles, na engleskom jeziku znala da kaže samo „Kako ste?“ i

-Želim da radim sa Džonijem Depom – našalila se da sada zna kako da kaže: – Želim da ponovo radim sa Džonijem Depom.

Pored holivudske karijere, španska glumica ostala je verna rodnoj zemlji – redovno sarađuje sa Pedrom Almodovarom, s kojim je snimila filmove „Živo meso“, „Sve o mojoj majci“, „Vrati se“ i „Prekinuti zagrljaji“

Povezana vest:  Džesika Alba, Kejt Hadson i Kejsi Aflek: krimi-priča "Ubica u meni" u bioskopima od 16. septembra