Ekipa_Rio_sinhronizacije

Promocija animiranog filma „Rio“

U petak je u Meku na Terazijama održana promocija animiranog filma „Rio“ od strane distributerske kuće MegaCom Film. Ovom prilikom brojnim novinarima, a i radoznalcima koji su se tu zatekli, obratila se domaća glumačka ekipa koja je pozajmila glasove crtanim junacima.

Dragan Vujić – Vujke neprikosnoveni reditelj moderne sinhronizacije je oko sebe okupio velika imena domaće gluačke scene, kako bi na što bolji način približio svet „Ria“ deci. Možda i njihovim roditeljima. Vredni pomena su: Dragan Mićanović, Ana Sofrenović, Marko Živić, Jelena Petrović, Bojan Žirović, Luna Lu, Ivan Ivanović, Anja Radovanović, Nikola Todorović i Mihailo Gajić. Inače, ovo je prvi put da se Dragan Mićanović oprobao u sinhronizaciji. Po njegovim rečima „nije bilo ni malo lako“. Za čoveka koji glumi u Šekspirovim delima na pozornici u Londonu ova izjava i ima neku težinu.

Povezana vest:  Porodični dan u Cineplexxu uz film „Kuća velikog mađioničara"

Radnja filma „Rio“ se odigrava u Rio de Žaneiru i prati avanture plavog ara papagaja Plavka po Brazilu s namerom da se spanđa s papagajkom njegovog pera – Biserkom. Ona je lepa i pametna. On je zbunjen i ne ume da leti. Međutim, njih dvoje bivaju oteti od strane zlog papagaja Najdžela koji želi da ih proda (u plavo roblje?). Uspevaju da pobegnu uz pomoć dva leteća probisveta Pedra i Nika. Ali hoće li Plavko uspeti da nauči da leti i da se vrati u svoj topli bezbrižni dom videćemo od 14. aprila.

Povezana vest:  Muzički kritičar - osmislio Aleksej Igudesman

Čovek koji nam je podario ovu toplu papagajsku avanturu je Karlos Saldanja, tip koji stoji iza dva megahita: „Ledeno Doba“ i „Roboti“, stoga teško da će da omane. Ono što je bitno je da je ovo drugi „namenski“ 3D film studija Bly Sky. Pod „namenski“ mislim da je pravljen u 3D-u, a ne samo dopeglan u post produkciji.

Povezana vest:  Sutra počinje 47. filmski festival u Sopotu - SoFest!

Kako bilo, videćemo od 14. aprila na šta sve to liči. A do tada, trejler možete da pogledate OVDE!