Rio_3d_movieposter

RIO  pretpremijerno 9. i 10. aprila

 

Rio, nova animirana avantura nastala u studiju „Bly Sky“ – poznatom po hitovima „Ledeno doba“ – biće ekskluzivno pretpremijerno prikazan tokom vikenda 9. i 10. aprila, dok će se na redovnom bioskopskom repertoaru naći 14. aprila.

RIO će se simultano naći na programu bioskopa „Kolosej“, „Ster Cinemas“, Dom sindikata, „Roda Cineplex“ i „Tuckwood Cineplex“ u Beogradu, i „Areni Cineplex“ u Novom Sadu. Vremena projekcija su 11, 13, 15 i 17 časova.

Povezana vest:  Najbolja glumica Kana u priči o originalima i imitacijama: “Overena kopija“ u Dvorani kulturnog centra od 17. marta

„Rio“ je prvi animirani film ove godine sinhronizovan na srpski jezik. Ulogu Plavka i Biserke igraju Dragan Mićanović i Ana Sofrenović, a u ostalim ulogama pojavljuju se Bojan Žirović, Marko Živić, Jelena Petrović, Luna Lu i Ivan Ivanović. Reditelj sinhronizacije je Dragan Vujić Vujke. Dečiji glasovi u filmu su na javnoj audiciji dodeljeni Anji Radovanović, Nikoli Todoroviću i Mihajlu Gajiću.

Posetioci i posetiteljke domaćih bioskopa imaće priliku da izaberu između titlovane i sinhronizovane verzije ovog filma, kao i da izaberu da li će ga gledati u klasičnim ili u 3D salama. Stvaraoci „Rija“ preporučuju 3D sale jer smatraju da ova verzija filma najbolje dočarava magiju Rio de Žaneira kome je ovaj film svojevrsna posveta.

Povezana vest:  71. MARTOVSKI FESTIVAL: Selekcija dokumentarnog filma preko 50 minuta

Glavni junak priče ove duhovite avanture namenjene svim generacijama je Plavko, retki plavi ara papagaj koji živi u malom gradu u Americi misleći da je poslednji pripadnik svoje vrste. On čak ne ume ni da leti. Kada on i njegova vlasniva saznaju da u Brazilu živi još jedna plava ara, ženka Biserka, njih dvoje krenuće na put koji će ih odvesti mnogo dalje nego što su zamišljali.

Povezana vest:  Pogledajte eksluzivan specijal filma ''Početak''

U saradnji sa Beogradskim zoološkim vrtom MCF MegaCom Film poziva gledaoce i gledateljke filma „Rio“ da u bioskopima prilože donacije kojima će se nabaviti dva nova papagaja, Plavko i Biserka, kako bi se obogatio ptičji svet zoo vrta. Donacije se prilažu u RIO kutije u bioskopima.