Milan_Sotra_i_Snjezzana_Vajagic

Vladimir Lisin i Milan Šotra u Moskvi potpisali ugovor o organizaciji EŠ u Beogradu

 

Predsednik Evropske streljačke konfederacije (ESK) ruski biznismen Vladimir Lisin i predsednik Streljačkog saveza za leteće mete Srbije Milan Šotra potpisali su u Moskvi ugovor o organizaciji Šampionata Evrope MK oružjem, puškom velikog kalibra na 300 metara i u gađanju letećih meta (glinenih golubova) čiji će domaćin od 31. jula do 14. avgusta biti Beograd i Pančevo.

– Za vreme veoma kratkog, ali do poslednjeg minuta ispunjenog sastancima, boravka u Moskvi razgovarao sam sa predsednikom Lisinom i o nekim drugim tehničkim i finansijskim aspektima organizacije Prvenstva Evrope i ukazao sam mu na složene ekonomsku situaciju koja prati celokupni svetski  streljački sport – naglasio je Milan Šotra. – Organizaciju takmičenja preuzeo je, u dogovoru sa Streljačkim savezom Srbije, „Bg sportski centar Kovlovo“. Prema preliminarnim prijavima imamo najavu da će doći učesnici iz 45 zemalja i pošto je u pitanju poslednje takmičenje MK oružjem u Evropi na kome se vade olimpijske vize za London 2012. očekujemo preko 1.500 izlazaka na vatrenu liniju.

Povezana vest:  Marija Kolarević sportska nada Stare Pazove

MK oružjem i u gađanju glinenih golubova, prvenstvo će se održati u Kovilovu, dok će Pančevo biti domaćin takmičenja na 300 metara puškom velikog kalibra. U tehničku organizaciji i pružanju logistike „Bg sportskom centru Kovilovo“ i Pančevu uključeni su i veliki stručni i sudijski timovi Streljačkog saveza Srbije koji su se potvrdili i predstavili u najboljem svetlu na ranijim takmičenjima odžanim u Kovilovu.

Povezana vest:  Mikecov zlatni pištolj u Kupu SS Srbije

Uz ovaj Šampionat Evrope, Beograd će ove godine biti domaćin i Prvenstva sveta u gađanju glinenih golubova od 3. do 14. septembra, takođe na strelištu u Kovilovu, jednom od najmodernijih u svetu!

Do sada je na strelištu u Kovilovu održano Prvenstvo Evrope MK oružjem i u gađanju glinenih golubova 2005, Svetski kup u gađanju glinenih golubova 2005, finale Svetskog kupa u gađanju glinenih golubova 2007, Sveski kup u gađanju glinenih golubova 2008. i Svetski kup MK i vazdušnim oružjem 2010.

Povezana vest:  Uredba o nagrađivanju i dalje razlog ogorčenja stručnjaka u streljačkom sportu