Boy George

MTV TAKEOVER – BOY GEORGE!

 

U petak, 8. aprila u 20:30, ne propustite da u okviru emisije MTV TakeOver pogledate kojih pet spotova je, samo za gledaoce MTV-ja, odabrao čuveni britanski pevač i kompozitor Boy George!

Ekipa MTV-ja je iskoristila priliku da se sa Boy George-om sastane pred njegov beogradski DJ nastup kako bi ovom kontroverznom muzičaru pružila priliku da „preuzme“ MTV i gledaocima regionalnog muzičkog TV kanala predstavi pet spotova koji su nekako uticali na razvoj njegove muzičke karijere.

Povezana vest:  Koncert Darka Lazića večeras na YOUBOX muzičkoj striming platformi

George Alan O’Dowd, publici poznatiji kao Boy George, britanski je pevač i kompozitor i jedan od začetnika muzičkog neo-romantizma u Engleskoj. Kao član benda Culture Club, doprineo je afirmaciji muzičkih žanrova poput soul-a, reggae-a i pravaca koji predstavljaju preteču današnjeg r’n’b-a. Usled sporadičnih razmirica u bendu, Boy George se krajem 80-ih odlučuje za solo karijeru. Njegov singl prvenac pod imenom „Sold“ pojavio se 1987. godine i postigao zapažen uspeh u većini evropskih zemalja. Paralelno sa pevačkom karijerom, George 90-ih oprobava svoj talenat u DJ-ingu i dobija mahom pozitivne reakcije na ovaj angažman. Glasine o navodnom ponovnom okupljanju benda Culture Club Boy George je nedavno potvrdio u intervjuu za BBC: „Da, ponovo ćemo biti zajedno. Napravićemo pravu, ogromnu svetsku turneju, a lansiraćemo i novi album.“

Povezana vest:  Bend 357 besplatno za devojke u Zemunu

MTV TakeOver: Boy George

Petak, 8. april u 20:30, samo na vašem MTV-ju!