jesen-u-mojoj-ulici-001

Jesen u mojoj ulici od 17. aprila u bioskopima

Bioskopska distribucija debitantskog filma novosadskog reditelja i scenariste Miloša Pušića „Jesen u mojoj ulici“ počinje prikazivanjem 17. aprila u Domu omladine Beograda, saopštio je danas „Megakom film“.

Kako je najavljeno. film će od 21. aprila biti prikazivan i u beogradskoj „Akademiji 28“, a istog dana je predviđena novosadska premijera u „Areni sinepleks“.

Film „Jesen u mojoj ulici“ imao je premijeru 2009. na „Sarajevo film festivalu“, a iste godine je dobio specijalnu nagradu žirija u selekciji „Nacionalna klasa“ festivala „Sinema siti“ (Cinema City) u Novom Sadu.

Povezana vest:  PostFESTum u ponedeljak, 4. marta

„Iako je putovanje ‘Jeseni’ do bioskopa potrajalo, drago mi je što će publika na kraju ipak imati priliku da vidi film. Od samog početka ideja nam je bila da pravimo film koji komunicira sa publikom i nije namenjen isključivo festivalskom prikazivanju“, rekao je Pušić.

Uloge u filmu igraju Filip Đurić, Nikola Spasojević, Milica Trifunović i Nađa Dobanović, kao i Boris Isaković, Jasne Đuričić, Aleksandar Đurica, Nikola Ristanovski i drugi.

Povezana vest:  Četiri rediteljke u selekciji Fokus na ukrajinski film na Beldocsu

„‘Jesen u mojoj ulici’ govori o Promaji i Kučetu, dvadesetogodišnjacima koji besmisleno provode dan u jednom od predgrađa Novog Sada. Tražeći novac da prvi put posle osnovne škole odu na more… dogodiće im se trenutak koji ce zauvek izmeniti njihove živote“, saopštio je distributer „Megakom film“.

Kako se navodi, Pušić trenutno priprema drugi film „Odumiranje“, prema scenariju Dušana Spasojevića, koji je na nedavno završenom konkursu Pokrajinskog sekretarijata za kulturu proglašen za najbolji projekat i za realizaciju su odobrena i „inicijalna finansijska sredstva“.

Povezana vest:  Džekson Ratbon : Bella je vrlo moćna vampirica