Cirkus_1

“Cirkus Kolumbija” u bioskopima

Bioskopska distribucija filma “Cirkus Kolumbija”, bosanskog reditelja i scenariste, oskarovca Danisa Tanovića, počinje 14. aprila 2011. godine, projekcijama u multipleksu Kolosej i novosadskoj Areni Cineplex.

Tanović, dobitnik Oskara za film „Ničija zemlja“ ekranizovao je roman Ivice Đikića, čija se priča dešava u jednoj varošici u Hercegovini 1991. godine. “Cirkus Kolumbija”, romantična saga smeštena u jedno malo mesto u Hercegovini, pokriva kraj stoleća koji je tragično najavio dolazak novog doba na Balkanu. Nakon vladavine komunizma, izabrana je nova demokratska vlast te se nakon godina egzila Divko Buntić vraća u svoj rodni grad. Željan gomile sitnih osveta vraća se sa novom, mnogo mlađom ženom, novim mercedesom i gomilom novca. I upravo kada sve izgleda kao da Divko pobeđuje i kao da novac može sve, život se preokrene i rat zakuca na vrata malog grada.

Povezana vest:  Čarli Hanam kao kralj Artur u novom filmu Gaja Ričija?

Ovaj film je koprodukcija BiH i više zemalja iz regiona i Evrope. Srbija je jedna od zemalja koje su učestvovale u snimanju filma, čija je svetska premijera bila prošlog leta na Sarajevo Film Festivalu, a potom je prikazan i u Torontu i na još niz festivala uključujući i ovogodišnji Fest. Film je bio kandidat BiH za Oskara za najbolji strani film.

Povezana vest:  ODRŽANA PREMIJERA ANIMIRANOG FILMA "DOBRI DINOSAURUS"

Glavne uloge u filmu igraju Miki Manojlović, Boris Ler, Mira Furlan, Jelena Stupljanin, Mario Knezović, Milan Štrljić, Svetislav Goncić i drugi.