helikopter

Ericssonova pomoć japanskim operatorima nakon 11. marta

Ericssonov helikopter Bell 205 stigao je u ovu oblast i počeo svoje operacije 31. marta. Helikopter je opremljen neophodnom opremom za saniranje štete, a takođe su stigli i stručnjaci iskusni za rad u oblastima pogođenim prirodnim katastrofama, koji će raditi na održavanju mreže, ponovnoj izgradnji uništene i saniranju oštećene infrastrukture. Popravke mobilne mreže podrazumevaju vraćanje radio baznih stanica kao i prateće tehničke opreme u funkciju, ponovno uvođenje struje, saniranje oštećenih tornjeva i zamenu betonskih temelja.

Povezana vest:  Opasne ponude: tri od četiri potrošača iz Srbije bi ostavilo svoje lične podatke na mreži u zamenu za veći popust

Radovi u oblastima gde mobilna komunikaciona infrastruktura još uvek nije sanirana biće koordinisani uz pomoć 150 satelitskih telefona. Dva Ericssonova dobrovoljca će takođe biti u Japanu kako bi pomogla kompaniji „Softbank Mobile Corp“ da ponovo pusti mrežu u rad. Dodatnih 10 satelitskih telefona koristiće se u mreži operatora „EMOBILE“.

“Mi smo od zemljotresa i cunamija u bliskom kontaktu sa našim klijentima ” kaže Fredrik Alatalo, predsednik Ericssona u Japanu. “Ponudili smo svoju pomoć našim klijentima i korisnicima naših usluga, u šta su uključena cela naša organizacija u Japanu. Mi ćemo svakako nastaviti da radimo zajedno sa našim klijentima i korisnicima i pomoći ćemo im svim svojim resursima.”

Povezana vest:  Huawei FreeBuds Pro 2 – audio sistem visoke rezolucije uskoro i kod nas