Mi_deca_sa_stanice_Zoo_plakat

Premijera plesne predstave Mi deca sa stanice Zoo 11. aprila

Plesna predstava „Mi deca sa stanice Zoo“ u koreografiji Ane Uzelac biće premijerno izvedena 11. aprila na Večernjoj sceni pozorišta „Boško Buha“ u Beogradu, najavili su danas organizatori.

Kroz mešavinu savremenih plesnih stilova, među kojima je i hip-hop, autorka predstave pripoveda o užasima heroinske zavisnosti koja je u istoimenoj knjizi opisala Kristijana F. (Felšerinov).

Povezana vest:  Intrigantna priča iz prošlosti Njujorške gradske biblioteke - "Lavovi sa Pete avenije"

Predstava je, kako su naveli njeni autori, nastala iz želje da se kao autentično upozorenje o opasnostima narkomanije, poruke dela „Mi deca sa stanice Zoo“ prilagode sadašnjem trenutku.

Zahvaljujući modernoj estetizaciji, predstava pored umetničke, ima cilj da ostvari i edukativnu i angažovanu ulogu.

Predstavu izvode igrači plesnog kluba „Elit“, koji su i aktuelni državni prvaci i predstavnici Srbije na svetskim prvenstvima u hip-hop plesu u poslednje tri godine. S njima nastupaju i igrači kluba „2hot4stage“ i glumci škole „Art Beat“.

Povezana vest:  Otvoren Drugi novobeogradski sajam knjiga

Izvođenje prate projekcije video radova koji, osim što prostorno određuju scene, portretišu i stanja kroz koja junaci prolaze.

Kao muzičke numere koriste se isključivo originalne kompozicije, pisane za predstavu.

Muziku su komponovali Aleksandar Petrović, Milovan Paunović i Ivan Uzelac, za video radove zaduženi su bili Marta Gligorijević, Ana Cmelić i Dejan Mandić, scenografiju je dizajnirala Milica Dorić, a kostime Suzana Petković.

Povezana vest:  Multimedijalni spektakl otvara treći Kaleidoskop kulture

Projekat je na Konkursu za sufinansiranje projekata i programa koji svojim kvalitetom doprinose razvoju i prezentaciji umetnosti i kulture za 2010. godinu dobio podršku Ministarstva kulture Srbije.