Voda_za_slonove_3

Akcija povodom filma VODA ZA SLONOVE počinje 11. aprila: PROČITAJTE KNJIGU – UŽIVAJTE U FILMU

Povodom filma „Voda za slonove“, snimljenog po istoimenom bestseleru Sare Gruen, koji u domaće bioskope stiže 21. aprila, Mega Com Film i Mono i Manjana nagrađuju posetioce knjižara Vulkan u Beogradu i Novom Sadu.

Voda-za-slonove-koricaUz svaku kupljenu knjigu čitaoci na poklon dobijaju dve karte za filmsku projekciju. Bioskopi koji su podržali akciju su beogradski „Kolosej“, „Ster Cinemas“ i Dom sindikata, a u Novom Sadu to je „Arena Cineplex“.

Akcija počinje 11. aprila, a količina karata je ograničena.

Bestseler Sare Gruen „Voda za slonove“ osvojio je čitaoce širom sveta. Prodat u više miliona primeraka, već dve godine se nalazi na svim svetskim top listama. Zbog popularnosti ovog romana Sara Gruen je postala jedna od najtraženijih spisateljica. Iako prethodno manje poznat pisac, za svoje naredne romane od novog izdavača dobila je avans u iznosu od pet miliona dolara.

Povezana vest:  Kako se Dženifer Hadson pripremala za ulogu Vini Mandele

Sve to je zainteresovalo i velike filmske producentske kuće, i u žestokom nadmetanju za prava pobedio je 20th Century Fox.

Glavnu ulogu u ostvarenju snimljenom prema ovom romanu tumači jedna od trenutno najvećih tinejdž zvezda, Robert Patinson. Partnerka u ovoj ljubavnoj priči mu je oskarovka Riz Viterspun (Oskarom nagrađena za film Hod po ivici), a jedna od vodećih uloga dodeljena je oskarovcu Kristofu Valcu (nagrađen za epizodnu ulogu u Prokletnicima). Režiju potpisuje Frensis Lorens, poznat po video spotovima koje je radio za najveće zvezde poput Britni Spirs, „Erosmit“, Dženifer Lopez, ali i po filmu Ja sam legenda.

Povezana vest:  Šarliz Teron i Dejvid Finčer snimaju TV seriju

„Voda za slonove“, koju je kod nas objavila izdavačka kuća Mono i Manjana, je priča o ljubavi koja prevazilazi sva ograničenja. Igrom sudbine, mladi Džejkob kreće na put vozom u kome se nalazi cirkuska trupa Najspektakularniji šou braće Benzini. Kako je vreme Velike depresije, život u cirkusu je s jedne strane spas za Džejkoba, ali i najgora noćna mora. Kao student medicine on postaje zadužen za čitavu cirkusku menažeriju. Tu će upoznati Marlenu, prelepu mladu zvezdu, udatu za Avgusta, uvrnutog trenera životinja. Takođe će upoznati i Rozi, slonicu koju tek treba obučiti za cirkuske tačke. Emocije koje se budu razvijale među ovom čudnom trojkom promeniće im živote zauvek.

Povezana vest:  Ištvanu Borbašu uručena nagrada Underground Spirit na 29. Festivalu evropskog filma Palić

Trejlej možete pogledati OVDE!