roman_polanski3

Roman Polanski zainteresovan za film o ubistvu u Poljskoj

 

Sineasta Roman Polanski zainteresovan je da snimi film „True Crime“ o ubistvu jednog poljskog preduzetnika čije je telo pronađeno krajem 2000. godine u reci Odri, preneo je danas filmski magazin Empajer. Slučaj ubistva Darijuša Janiševskog opisao je američki novinar Dejvid Gran u članku za magazin Njujorker.

Povezana vest:  Potpisan protokol o saradnji Filmskog centra Srbije, Radio-televizije Srbije i Telekoma Srbija

Janiševski, koji naizgled nije imao neprijatelje, bio je vlasnik male reklamne agencije u poljskom gradu Vroclavu. Istraga je godinama tapkala u mestu sve dok 2003. godine detektiv Jacek Vroblevski nije ušao u trag njegovom mobilnom telefonu.

Telefon je na aukcijski sajt iBej stavio u prodaju Kristijan Bala, poljski intelektualac čiji je roman o sadizmu i seksu „Amok“, objavljen posle smrti Janiševskog, sadržao zaplet koji je neodoljivo podsećao na ubistvo tog preduzetnika.

Povezana vest:  Metu Dilonu nagrada festivala u Guadalahari

Scenario za film „True Crime“ piše Džeremi Brok, autor scenarija za film „Poslednji kralj Škotske“. Producent je Bret Ratner, reditelj filmova „Iks-men: Poslednje uporište“, „Posle sumraka“, „Crveni zmaj“, „Porodični čovek“ i serijala „Gas do daske“.

Roman Polanski, nagrađen Oskarom za film „Pijanista“, još nije potpisao ugovor za režiju filma „True Crime“.

Povezana vest:  Dženifer Lorens: Zbog uloge Katniss morala sam mnogo da jedem