Honey_3

„Med“ u bioskopima od 21. aprila

Dobitnik Zlatnog medveda, “MED”, film turskog autora Semiha Kaplanoglua, koji je premijerno prikazan na nedavno održanom FEST-u, od 21. aprila biće na repertoaru u Dvorani kulturnog centra.

Ovo je treći i poslednji deo autobiografske “Jusufove trilogije”, nazvane po glavnom karakteru, koja uključuje filmove “Jaje” i “Mleko”. Trilogija ima obrnut hronološki raspored i “Med” istražuje Jusufovo najranije detinjstvo.

Šestogodišnji Jusuf je krenuo u školu i uči da čita i piše. Njegov otac Jakup je pčelar i radi daleko u dubinama zastrašujuće šume. On je skupljač meda koji veša svojeručno napravljene košnice na najviše grane visokog drveća u šumi. Šuma je za Jusufa mesto misterije i on se često u njoj pridružuje ocu. Jednog jutra Jusuf opisuje ocu san koji je sanjao te noći. Taj san će biti večna tajna između njih. Istog dana dok Jusuf pokušava da čita pred celim razredom tekst koji mu je učiteljica dala, počinje iznenada da muca i biva ismevan. Jakup odlazi u daleku šumu tražeći pčele koje su misteriozno nestale. U njegovom odsustvu dečak prestaje da govori. Jusufova majka Zehra, koja radi u poljima čaja je tužna što vidi sina u takvom stanju. Bez obzira koliko se trudila, ne moze ga naterati da ponovo progovori. Dani prolaze i Zehra i Jusuf postaju nervozni jer se Jakup ne vraća. Zehra šalje Jusufa da provede praznik sa bakom koja živi daleko od njihovog sela. Tamo Jusuf sluša priču o svecu i veruje da će se njegov otac, kao i sveti prorok, vratiti. Sledećeg dana Jusuf odlazi duboko u šumu da nađe oca. Da li će se njegov san ostvariti?

Povezana vest:  Udala se Sofija Kopola

U filmu igraju Erdal Besikcioglu, Tülin Özen i dečak Bora Altas.

Trejler možete pogledati OVDE!