RTS vraća Hronike FEST-a i FEST-ove premijere 

525px-RTS_logoRadio-televizija Srbije (RTS) posle par godina vraća u program informativne emisije „Hronike FEST-a“, uz ciklus filmova „FEST-ove premijere“, koji će ići dok bude trajao filmski festival „FEST“ u do 19. do 27. februara u Beogradu. 
Urednica „Hronike FEST-a“ Sandra Perović rekla je danas na konferenciji za novinare da gledaoce očekuje osavremenjeno izdanje emisije koja prati dešavanja na filmskom festivalu u Beogradu, ali uz prepoznatljiv duh koji su ostavili njeni utemeljivači pre četiri decenije, Slobodan Novaković i potom Nebojša Đukelić. 
-Zbog protoka vremena došlo je do modernizacije i prilagođavanja koncepta. ‘Hronike’ će biti u trajanju od pola sata, dinamične, hitre i brze, da gledaoci mogu sasvim dobro da prime tu količinu informacija – rekla je Perovicheva. 
Urednik filmskog i serijskog programa RTS-a Ivan Karl rekao je da će u okviru „FEST-ovih premijera“ gledaoci od 19. do 27. februara moći da vide filmove sa prethodna tri „FEST-a“, kao što su italijanski pobednik Kanskog festivala „Gomora“ (2009) i „Milk“ (2009), za koji je Oskara za najbolju mušku ulogu dobio Šon Pen (Sean Penn). 
RTS će prikazati u tom ciklusu i slovenački film „Prelaz“ (2009), „Naciju brze hrane“ (2009), „Provalu“ (2007) sa Džadom Louom (Judd Law) i japanski „Sukijaki đango vestern“ (2008). 

Povezana vest:  Tomi Li Džouns u filmu Kapetan Amerika