Transformersima sedam nominacija za Zlatne maline 

zlatna_malinaFilmovi „Transformersi: Osveta poraženog“ i „Land of the Lost“ dobili su po sedam nominacija za nagrade Zlatna malina, koje se dodeljuju najgorim ostvarenjima u protekloj godini. 
Ta dva filma su, pored ostalih, nominovana u kategorijama najgori film i najgori glumci, gde su se „istakli“ Megan Foks (Fox) i Vil Ferel (Will Ferrell), prenose svetske agencije. 
Za nagradu za najgori film konkurišu i ljubavna priča „Sve o Stivu“ sa Sandrom Bulok (Bullock), akcioni film „Dži Aj Džo: Uspon kobre“ i komedija „Matori džukci“ sa Robinom Vilijamsom (Williams) i Džonom Travoltom (John). 
„Transformersi“ su dobili nominacije za najgori film, režiju, glumicu, scenario, žensku epizodnu ulogu, filmski par i nastavak/rimejk. 
Za ulogu u filmu „Sve o Stivu“, Sandra Bulok je nominovana u kategoriji najgora glumica. Procenjuje se da će ona dobiti i nominaciju za Oskara za najbolju glumicu, za dramu „The Blind Side“. Nominacije za Oskare biće saopštene danas. 
-Mogla bi da postane prva osoba ikada koja je istog vikenda dobila Zlatnu malinu i Oskara – kazao je Džon Vilson (John Wilson), koji je ustanovio nagrade Zlatna malina. Imena dobitnika tih nagrada biće saopštena 6. marta, dan pred dodelu Oskara. 
U kategoriji najgori film u protekloj deceniji nominovana su ostvarenja „Battlefield Earth“ sa Džonom Travoltom, „Freddy Got Fingered“ Toma Grina (Green), „Gigli“ sa Benom Aflekom (Affleck) i Dženifer Lopez (Jennifer), „I Know Who Killed Me“ sa Lindsi Lohan (Lindsay) i „Swept Away“ Gaja Ričija (Guy Ritchie) sa Madonom (Madonna). 
Aflek i Travolta nadmetaće se za titulu najgoreg glumca decenije, zajedno sa Edijem Marfijem (Eddie Murphy), Majkom Majersom (Mike Myers) i Robom Šnajderom (Schneider). 
U kategoriji najgora glumica decenije našle su se Lindsi Lohan, Dženifer Lopez, Madona, Maraja Keri (Mariah Carey) i Paris Hilton. 
Majli Sajrus (Miley Cyrus) nominovana je za najgoru glumicu 2009, a njen otac za najgoru mušku epizodnu ulogu, za film „Hana Montana“. 
Trojica braće Džonas (Jonas) dobila su nominacije za najgoreg glumca, sa film „The Jonas Brothers: The 3-D Concert Experience“. 
Robert Patinson (Pattinson) u konkurenciji je za nagradu za najgoru mušku epizodnu ulogu, za „Mlad Mesec“, a sa koleginicom iz tog filma Kristen Stjuart (Stewart) nadmeće se u kategoriji najgori filmski par. 
Pored Ferela i braće Džonas, u trci za Zlatnu malinu za najgoreg glumca su i Stiv Martin (Steve), za „Pink Pantera 2“, Edi Marfi (Murphy) za „Imagine That“ i Travolta za „Matore džukce“. 
Pored Sandre Bulok, Majli Sajrus i Megan Foks, nominacije za najgoru glumicu dobile su Bijonse Noulz (Beyonce Knowles), za „Obsessed“ i Sara Džesika Parker (Sarah Jessica), za film „Da li ste čuli za Morganove?“. 
Dobitnici Zlatnih malina dobijaju nagradu u obliku žute maline veličine lopte za golf postavljene na filmsku traku, ukupne vrednosti 4,97 dolara. 

Povezana vest:  Počasni Oskar za Opru Vinfri