ENIO FALSONI, PREDSEDNIK WAKO FEDERACIJE

Beograd grad kik boksa

 

enio_falsoni_predsednik_WAKOMečeve na „Serbia openu“ pratio je i Enio Falsoni, predsednik WAKO federacije. Prvi čovek svetskog kik boksa bio je zadovoljan viđenim u „Pinkiju“.

– Navikao sam da Kik boks savez Srbije pravi sjajne profi revije. „Serbia open“ je samo još jedan dokaz tome. Sama organizacija turnira, borci koji su se pojavili u ringu bili su odličnog kvaliteta. Veoma sam zadovoljan viđenim u „Pinkiju“ – bio je prvi komentar Enia Falsonija.

Povezana vest:  SRBIJA U FINALU GRAND PRIX-a, Rumunija je u Bukureštu savladana 4:1!

Koliko se predsedniku WAKO federacije svidelo takmičenje u K-1 potvrđuje i ideja koja mu se rodila dok je uživao u polufinalnim mečevima, a koja se potvrdila tokom finala:

– Na narednom Bordu direktora WAKO federacije predložiću da se od naredne godine „Serbia open“ uvrsti u zvanični kalendar takmičenja. I ne samo to, već da preraste u Svetski kup u disciplini K-1. Ideja je da se Svetski kup „razdeli“ po disciplinama, a Beograd i Kik boks savez Srbije su organizacijom „Serbia opena“ u disciplini K-1 i nesvesno istakli kandidaturu za domaćina. Poznavajući organizacione sposobnosti Kik boks saveza Srbije, kvalitet boraca koji poseduje, ali i ljubav prema ovom sportu koja postoji u vašoj zemlji i Beogradu, nema sumnje da ćemo od narednog februara u srpskoj prestonici imati prilike da gledamo najbolje borce disipline K-1 u okviru Svetskog kupa.

Povezana vest:  Bugarčić očekuje kik-boks spektakl u Novom Pazaru

Tokom boravka u Beogradu Enio Falsoni je obavio i konačne dogovore oko organizacije Svetskog šampionata za kadete i juniore koji će se održati u Beogradu u septembru:

– Sve je dogovoreno, brzo i lako. Očekujemo da će na planetarnoj smotri učestvovati oko 2.000 sportista iz celog sveta. Verujem da će to biti još jedna odlična predstava u organizaciji Kik boks saveza Srbije – zaključio je Falsoni.