Spektakularni kik boks turnir „Arena Friday Night Fights 3“ biće održan 11. juna u “Kovilovo resortu” u Beogradu. Zvezda programa “Ladies Kickboxing Night” biće naša šampionka, trostruki amaterski prvak sveta i dobitnik „Majske nagrade“ 2021. godine – Teodora Manić (27)!

Ona će napasti titulu prvaka sveta WAKO PRO federacije u disciplini K1 rules, kategorija do 65 kg. Aktuelna šampionka dolazi iz Italije, Kristina Karuzo, i ona je Teodori nanela jedan od retkih poraza u amaterskoj konkurenciji na prvenstvu Evrope 2016, tako da će ovo ujedno biti i njihov revanš duel. Međutim, kod Teodore straha nema…

– Treme da, one pozitivne kao i uvek, ali straha ne. Spremna sam kao nikad! Dobro znam Kristinu, znam šta ume i može, ali znam i čime ja raspolažem. Cilj je jasan: da pojas zasija oko mog struka – optimistična je jedna od najboljih kikbokserki koje Srbija ima.

Povezana vest:  Ranjen kik bokser Ivan Strugar

Vetar u leđa Teodori sigurno je i “Majska nagrada”, koju je nedavno dobila kao najuspešniji sportista u kategoriji neolimpijskog sporta.

– Velika čast, ali i obaveza da opravdam nagradu Sportskog saveza Srbije. Hvala Kik boks savezu Srbije koji me je kandidovao za ovu nagradu. Obećavam da neću poleteti zbog toga, naprotiv. Još čvršće ću koračati na šampionskom putu i uvek biti spremna da se borim za čast i ugled Srbije. Videćete to već na “Arena Friday Night Fights 3”, turniru koji izrasta u najbolje u našem sportu u Evropi. Zaista sjajna organizacija i drago mi je što sam deo tog spektakla – kaže Manićeva.

Pored “Ladies Kickboxing Night”, koji će sadržati pet fantastičnih borbi u ženskoj konkurenciji i biti direktno prenošen preko kanala TV Arena sport u našoj zemlji kao i na aplikaciji ONE Championship, u petak ćemo imati i drugi deo programa. Reč je o “Road to One” koji se sastoji iz kvalifikacionog, piramidalnog turnira u superteškoj kategoriji u kome učestvuju četiri borca predstavljajući četiri zemlje iz regiona: Miroslav Vujović – Crna Gora, Anto Širić – Hrvatska, Aleksandar Dimovski – Severna Makedonija i Nikola Filipović, aktuelni prvak Evrope i sveta iz Srbije. Pobednik turnira overava prolaz na završni turnir osmorice najboljih evropski superteškaša koji će biti održan u drugom delu godine. Inače, za konačnog pobednika turnira predviđena je pozamašna novčana nagrada i što je još važnije, ugovor sa “ONE Championship”. Između polufinalnih i finalne borbe, imaćemo priliku da vidimo još četiri vrhunske, rejting borbe.

Povezana vest:  ULTIMAT FAJT, U SUSRET BORILAČKOJ MANIFESTACIJI „VFC 13“, Javni trening u Ušću

Prisustvo na spektaklu potvrdio je i predsednik WAKO, Roj Bejker, predsednik WAKO Europe, Ištvan Kiralji i član WAKO Europe Board, Tomaž Barada. Specijalni gost turnira će biti Semi Šilt, četvorostruki osvajač K1 Grand Prix.

PLAN BORBI

(+94 kg, 3×3, polufinale 1)

Aleksandar Dimovski (Makedonija) – Nikola Filipović (Srbija)

(+94 kg, 3×3, polufinale 2)

Povezana vest:  Rapaićeva i Konovalov najbolji na prvenstvu Srbije

Anto Sirić (Hrvatska) – Miroslav Vujović (Crna Gora)

(-50 kg, 4×3, WAKO PRO titula prvaka Srbije)

Sara Zećiri (Srbija) – Maja Ostojić (Srbija)

(-60 kg, 3×3)

Karmela Makelja (Hrvatska) – Milana Bjelogrlić (Srbija)

(-70 kg, 3×3)

Dajenka Meijer (Holandija) – Aleksandra Krstić (Srbija)

(-61 kg, 3×3)

Lucija Mudrohova (Češka) – Sarel de Jong (Holandija)

(-65 kg, 5×3, WAKO PRO titula prvaka sveta)

Teodora Manić (Srbija) – Kristina Karuzo (Italija)

(-71 kg, 3×3)

Vinisijus Bereta (Brazil) – Jovan Nikolić (Srbija)

(-84 kg, 3×3)

Mesud Selimović (BiH) – Boban Ilioski (Makedonija)

(-79 kg, 3×3)

Žiga Pečnik (Slovenija) – Nikola Todorović (Srbija)

(-86 kg,3×3)

Olivije Ros (Kanada) – Aleksandar Menković (Srbija)

(+94 kg, 3×3)

Pobednik polufinala 1 – Pobednik polufinala 2