Karate

Šestakovu bronza

ZAVRŠENO SVETSKO PRVENSTVO ZA KADETE I JUNIORE

 

Poslednjeg dana Svetkog šampionata za kadete i juniore Srbija je osvojila još jednu medalju. Do bronzanog odličja stigao je kadet Aleksandar Šestakov (+70kg). Mariji Stevanović je malo nedostajalo da ostvari isti uspeh. Na kraju je zauzela 7. mesto

bronzani_kadet-aleksandar_sestakovAleksandar Šestakov (+70kg) odmerio je snage sa takmičarem Azerbejxana Ildirmazade i slavio glatku pobedu 6:0. Ferreira Dos Santos Ferrei iz Makaa je pobeđen 8:0, a u četvrtfinalu Šestakov je odmerio snage sa Hrvatom Jankovićem. I taj meč je Šestakov rešio u svoju korist 4:0. U polufinalu rival je bio Egipćanin Elsayed koji je pobedio 2:0, ušao u finale, a Šestakov je šansu za bronzu tražio kroz repesaž. U odlučujućem meču za bronzanu medalju Šestakov je bio bolji od Tasake iz Japana 6:1.

Povezana vest:  TWEKVONDO, GALEBOV TROFEJ 2013, Galebov trofej Beograda za vikend u Pioniru

Marija Stevanović (+54kg) za rivalku je imala Irkinju Valsh koju je savladala 7:0. Engleskinja Croly je pobeđena 2:0, a u četvrtfinalu Marija je odmerila snage sa Francuskinjom Duval. Francuskinja je slavila 5:0, kasnije ušla u finale i poukla Mariju u repesaž. U meču repesaža Mariju je pobedila Razajeva iz Letonije 6:0.

Božidar Stanikirović (do 63kg) je posle odmora u 1. kolu u drugom za rivala imao reprezentativca Rumunije Bajeanua. Rival je slavio 4:1.

Povezana vest:  DŽUDO, 3. SRBIJA OPEN, Uzbekistanac Tangrijev najbolji

Austrijanac Erlenwein bio je protivnik Nikole Petrova (do 70kg). Nikola ga je dobio glatko 3:0. U 2. kolu odmerio je snage sa Makedoncem Petreskim. Makedonac je pobedio 7:2.

U ekipnom takmičenju Srbija je imala predstavnike samo u muškom kata timu. Ekipu su činili Relja Mijanović, Stefan Šemlal i Živojin Nikolić. Zaustavljeni su već na startu takmičenja, domaćin Svetskog prvenstva, selekcija Maroka je pobedila 3:2.

Povezana vest:  DŽUDO, Gerasimenko u prvom kolu protiv Konea iz Obale Slonovače