Biciklizam

Prvi rođendan Biciklističkog kluba Novi Sad

 

Biciklistički klub Novi Sad organizovao je svečanu Skupštinu i obeležio prvi rođendan.

Tom prilikom predsednik kluba, Nemanja Vajs zahvalio se Biciklističkom savezu Srbije i Biciklističkom savezu Vojvodine  na podršci kao i sponzorima na pomoći: Mesnoj zajednici „Omladinski pokrtet“, Pekari Banov plus,  Minakvi, „Medai art kompjuters“, Audio BM, Gimnas fitnes klubu.

Povezana vest:  Šampion u biciklizmu iz Atine ostaje bez zlata

svecana_skupstina_biciklisa_kluba_Novi_Sad

Noci Sad je ove godine organizovao sjajnu seriju predavanja u novosadskim osnovnim školama o biciklizmu i ponašanju u saobraćaju i kasnije i „Školsku biciklističku ligu Novog Sada“ koja je okupila nekoliko stotina đaka. Takođe, veliku pažnju privukla je i biciklistička tura „Novi Sad – Pečuj“ koju su uspešno organizovali vredni radnici kluba Novi Sad..

Na Šampionatu Srbje u planinskom biciklizmu Novi Sad je osvojio prva tri mesta u kategoriji žena u hobi fan klasi, dok su juniori bili drugi u ekipnom bodovanju. Novi Sad je i prvi klub u Srbiji koji je počeo da gaji disciplinu „slobodna vožnja“ i  trenutno ima preko 50 članova koji se bave i drumskim i planinskim biciklizmom.

Povezana vest:  Sremac i Trifkovićeva dva puta slavili u Erdeviku

Prvi rođendan klubu, sa željom da dugo traje, čestitali su i generalni sekretar BS Srbije Petar Rokvić, predsednik Biciklističkog saveza Vojvodine Nebojša Subić.