Srpski reprezentativac Dušan Rajović, biciklista italijanskog profi tima „Koratek“ pobedio je u drugoj etapi i sada vodi u generalnom plasmanu međunarodne biciklističke trke u Venecueli!

Naš as je posle sjajnog rezultata u prvoj etapi 57. međunarodne trke „Vuelta al Tahira, kada je na cilj etape duge 123,9 kilometara od Taribe do San Kristobala   stigaona cilj  u vremenu pobednika Kolumbijca Huana Antonia Kolona , u drugoj voženoj od Almendoze do Siudad Bolivije duge 167,9 km, bio još bolji, pa je slavio u strahovitom sprintu, prevezavši etapu za 3:44,30 časova.

Povezana vest:  KUGLANJE, Zavarko najbolji u Skoplju, Sport prvi, Zvezda treća

Pobeda je donela i vremensku bonifikaciju pa sada Rajović vodi u generalnom plasmanu sa osam sekundi prednosti nad pobednikom prve etape Kolumbijcem Kolonom.

– Rezultat Rajovića je još i veći kada znamo da je imao nekoliko defekata u dosadašnjem delu trke – zadovoljan je i selektor naše reprezentacije Marko Sudarić koji sa pažnjom prati učešće našeg asa na izuzetno jakoj trci u Venecueli.

Povezana vest:  Marko Vukićević  -„Snežni Vuk“ - doneo Srbiji srebro u Čileu

Treća etapa, vozi se sutra , duga je 131,8 km.

Trka „Vuelta al Tahira“ se završava 23. januara.Ima osam etapa ukupne dužine 1026 kilometara. Učestvuje 162 biciklista iz 27 ekipa .

Foto: https://www.facebook.com/Teamcorratec